Popović otvorio izložbu „Životinje Afrike“ u Prirodnjačkom centru u Svilajncu

0

Nenad Popović, ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj posetio je danas opštinu Svilajnac, gde je sa Predragom Milanovićem, predsednikom opštine Svilajnac, razgovarao o budućim projektima opštine uz podršku ovog ministarstva. Njih dvojica su i  zvanično otvorili novu ekskluzivnu izložbu “Životinje Afrike”, koja je od danas nova stalna postavka Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu.

Prirodnjački centar nedavno je digitalizovan, a novim sadržajima i modernim pristupom postojeća ponuda se obogaćuje, privlače novi posetioci i čini da Centar bude u kontinuitetu atraktivan:

“Ova izložba rezultat je rada naših stručnih kadrova, realizovana je uz podršku opštine Svilajnac i pokazuje da imamo kapacitete da uvek idemo korak dalje. S obzirom da je ovim opština Svilajnac pokazala da je spremna za nove tehnologije, predmet današnje posete ministra Popovića bili su i neki drugi projekti koje opština Svilajnac planira da radi u saradnji sa ovim ministarstvom”  – izjavio je predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Ministar Popović izjavio je da Svilajnac ima izvanredan potencijal za razvoj, što dokazuje i Prirodnjački centar Srbije koji je na nivou sličnih centara u Evropi i svetu:

“Najvažnija stvar je da je Prirodnjački centar inovativan, da prepoznaje digitalizaciju i nove tehnologije kao svoju razvojnu šansu i da će narednih godina raditi na unapređenju ovih kapaciteta. Nova izložba je impozantna, kao i ostale izložbe i sadržaji, i zbog toga je veliki razvojni, naučni i turistički potencijal naše zemlje” – izjavio je on i dodao da je prepoznao i veliki ekonomski napredak Svilajnca, jer jedan svetski gigant kao što je Panasonik nije slučajno došao u Svilajnac odakle pravi proizvode za ceo svet.

Izložba “Životinje Afrike”  Prirodnjačkog centra Srbije od danas je otvorena za sve posetioce, koji mogu videti ekskluzivne eksponate i atraktivne primerke životinja najegzotičnijeg kontinenta na svetu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime