PONAVLJANJE REPUBLIČKIH IZBORA U RIBNIKU I BRESJU

0

Izbori će biti ponovljeni i u Jagodini i to u Ribniku (57) i Bresju (29). Radi se o parlamentarnim izborima. U Ribniku će izbori biti ponovljeni zbog incidenta na biračkom mestu kada je član komisije ispred Srpske radikalne stranke oborio kutije za glasanje, dok će u Bresju biti ponovljeni zbog žalbe koju je uložio neko iz Ćuprije, a RIK prihvatio prigovor, iako je birački odbor potpisao zapisnik bez primedbi. Prema nezvaničnim informacijama, u Bresju, u kutiji za republičke izbore navodno je bio listić više. Što se tiče lokalnih izbora, oni nisu tema ponavljanja.

Republička izborna komisija je tokom konfuzne srede i niza uzastopnih sednica odlučila da se ponovi glasanje na 15 birališta, koja nose 18.000 glasova. Ipak, jasno je da 18.000 glasova sa ponovljenog glasanja mogu da utiču na finalnu poziciju dve liste koje se nalaze na oko pet odsto glasova. Izbori će najverovatnije biti ponovljeni posle praznika, u sredu 4.maja.

Apsolutnu većinu odbornika u Pomoravlju osvojili su JS-SPS u Jagodini 21 od 31, u Svilajncu „GG Svilajnac čuva budućnost“ 24 od 47 i Despotovcu SNS-PUPS 24 od 45, dok će u Paraćinu i Rekovcu do formiranja skupštinske većine biti potreban koalicioni dogovor.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime