POLAKO VOZITE DEONICAMA GDE SU RADOVI

0

Vozače prvog vikenda u septembru očekuju prave letnje temperature, te se savetuje da ukoliko planiraju putovanje izaberu ranije jutarnje ili kasnije popodnevne časove, konzumiraju više tečnosti i prave češće pauze u vožnji, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Iz tog saveza upozoravaju na veći oprez na deonicama na kojima su u toku radovi, s obzirom na to da je građevinska sezona i dalje u toku, te treba obratiti pažnju na postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

AMS S navodi, pozivajući se na poslednje informacijame Uprave granične policije, da na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Vreme zadžavanja na graničnim prelazima je relativno i vrlo često promeljivo, posebno u turističkoj sezoni u kojoj se nalazimo, ističe AMS S.

Kada je reč o najavama i najaktuelnijim izmenama u saobraćaju, nastavljaju se radovi na sanaciji klizišta „Šatornja“, na državnom putu II A reda broj 152, na deonici Topola-Donja Šatornja-Rudnik-Bućin grob.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj se odvija jednosmernim propuštanjem vozila, semaforskom signalizacijom.

Radovi će se, najavljuje AMS S, izvoditi do 15. oktobra, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, i obezbeđeni su adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Usled radova na sanaciji klizišta „Kadinjača“, na delu državnog puta I B reda broj 28, na deonici Rogačica-Užice, na snazi je izmena režima saobraćaja u smeru ka Užicu.

Radovi se izvode u desnoj traci i obezbeđeni su adekvatnom privremenom saobraćajnom i semaforskom signalizacijom i opremom.

Od 5. septembra, na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici Maradik 2 (Beograd) – Maradik, usled radova na redovnom održavanju mosta preko kanala kod petlje Maradik, doći će do izmene režima saobraćaja.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom trakom mosta.

Od 5. septembra će, takođe, doći do izmene režima saobraćaja, u smeru Beograd-Niš, na delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put E-75), na nadvožnjaku preko železničkih pruga Beograd-Niš i Trupale-Popovac, na deonici Niš (Severni bulevar) – Niš (Trupale) usled radova na postavljanju privremene saobraćajne signalizacije.

Za vreme izvođenja radova, za saobraćaj će biti zatvorena desna traka, a saobraćaj će biti preusmeren u levu traku, smera Beograd-Niš.

Radovi će se, kako navodi AMSS, izvoditi 80 dana i biće obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i

opremom.

Usled radova na sanaciji klizišta, na državnom putu II A reda broj 141, na deonici Pecka-Ljubovija, na snazi je izmena režima saobraćaja.

Za vreme izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila sa povremenim obustavama saobraćaja.

Radovi će se izvoditi do 24. juna 2017.godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole i, kako navodi AMS S, obezbeđeni su adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 31.oktobra produžavaju se radovi na državnom putu I B reda broj 15, na nadvožnjaku kod Novog Miloševa, zbog izvođenja radova na rehabilitaciji nadvožnjaka.

Tokom izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati jednom kolovoznom trakom, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji naizmeničnim propuštanjem vozila, uz upotrebu semafora.

Od 5. septembra, na raskrsnici broj jedan, spoj državnog puta II A reda broj 160 i državnog puta I B reda broj 27, izvodiće se radovi na poboljšanju raskrsnice-opasnog mesta u Svilajncu.

U toku izvođenja radova, saobraćaj će se sa državnog puta I B reda broj 27, preusmeravati sa raskrsnice na državni put II A reda broj 160 preko gradskih ulica: Cara Dušana, Kneza Lazara, Mišarske, Dimitrija Tucovića na državni put II A reda broj 162: ulice Prilepske, Nadežde Petrović, Hajduk Veljkove, na Ulicu kralja Petra I.

Kretanje vozila iz suprotnog pravca, predviđeno je istom trasom, nakon preusmeravanja vozila sa raskrsnice Hajduk Veljkove i Kralja Petra I.

AMSS naglašava da je usled pokretanja klizišta Rošci, na državnom putu II B reda broj 355, na deonici Šiljkovica-Rošci, na snazi izmena režima saobraćaja, a saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Saobraćaj je obustavljen na državnom putu IIB reda broj 355, Gojna Gora-Čačak (Ljubić) u mestu Caganje, zbog obrušavanja dela trupa puta.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime