Počinje suđenje penzionerki koja je ubila Zorana Šumadiju

1

Pripremno ročište pred suđenje Stojanki Stojanović (71) iz Beograda, optuženoj za ubistvo investitora Zorana Trifunovića u septembu 2018. godine, zakazano je za četvrtak, 13. februar, prenosi Blic.

Podsećenja radi, Beograđanka poznatija pod nadimkom Coka, tereti se za ubistvo koje se dogodilo 2. septembra 2018. godine u Bulevaru kralja Aleksanda na teritoriji beogradske opštine Zvezdara. Tada je Coka u investitora Zorana Trifunovića ispalila tri hica iz pištolja, što je zabeleženo na snimcima sigurnosnih kamera.

Samo nekoliko sati nakon zločina, Stojanović je uhapšena kada su policajci došli na vrata njenog doma u kom je živela sa sinom. Hladnokrvno im je kazala da ne zna o čemu se radi, da ne zna zašto su došli, kao i da je upravo tad ustala.

Ipak, pretresom kuće pronađeno je oružje kojim je, kako se sumnja, usmrtila investitora. Odmah joj je urađen test takozvane parafinske rukavice koji je nedvosmisleno utvrdio da je Stojanka pucala iz oružja.

Na snimku koji je kasnije objavljen vidi se kako starica sa kačketom hladnokrvno prilazi investitoru nasred ulice, iz bele torbe vadi oružje i ispaljuje hitac direktno u grudi. Nakon što on pada na zemlju, usledila su još dva hica.

Stojanović suđenje dočekuje u kućnom pritvoru pošto je puštena iz zatvora sa nanogvicom, što je za “Blic” svojevremeno potvrdio i njen advokat Đorđe Kalanj.

– Istina je, moja klijentkinja se nalazi u kućnom pritvoru – rekao je tom prilikom Kalanj.

Žrtva prevarant sa krivičnim prijavama

Nije mnogo trebalo beogradskim medijima da otkriju da je Zoran Trifunović, inače građevinski investitor iz Jagodine koji se u glavni grad doselio sa porodicom, odranije poznat policiji.

U blizini mesta na kom je ubijen imao je kancelariju, a protiv njega je vođeno nekoliko postupaka u Beogradu, ali i drugim gradovima u Srbiji – falsifikovanja isprava, gradnje bez građevinske dozvole, prinuda, iznuda. Međutim, on nikada nije osuđivan za ova dela.

Blic

Prethodni tekstPALMA: DO KRAJA GODINE 5 NOVIH FABRIKA U JAGODINI
Sledeći tekstHamović: Odluku o izlasku na lokalne izbore prepustiti onima iz tih gradova

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime