Hamović: Odluku o izlasku na lokalne izbore prepustiti onima iz tih gradova

0

Da li će gradonačelnici Šapca i Paraćina izaći na lokalne izbore, uprkos odluci Saveza za Srbiju da se izbori bojkotuju, odluka je koju treba prepustiti onima koji su u tim gradovima, kazao je u Novom danu Zoran Hamović, urednik izdavačke kuće Clio i član predsedništva Pokreta slobodnih građana.

Hamović objašnjava da predstavnici opozicije u jedina dva grada u Srbiji u kojima SNS nije na vlasti imaju moralno pravo i kredit da ostvare ono što njihovi glasači očekuju.

„Nije im lagodno da ne izađu na izbore i da bojkotuju… To bih prepustio onima koji su u tim gradovima, oni najbolje znaju situaciju. Ne treba donositi prerano odluke i ne treba da osuđujemo“, istakao je Hamović.

Ističe da je jasna disproporcija moći između vlasti i opozicije.

„Ako državni budžet pretvorite u partijski, ako su funkcioneri neprekidno cele godine u kampanji, ako imate kupovinu medija i medijskog prostora, stvarate poziciju moći koja diskvalifikuje svaku ozbiljnu misao i akciju. To je pred nama, ali to ne znači da je ta moć večna, zato sam rekao da je reč o tigru od papira“, objašnjava on.

N1

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime