PALMA : SRBIJA TREBA DA PRAVI KOMPROMIS PO PITANjU KOSOVA I METOHIJE

0

Rekordan broj vernika okupio se na tradicionalnom paljenju badnjaka ispred Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu kraj Jagodine, čiji je ktitor Dragan Marković Palma sa porodicom. Nakon liturgije i paljenja badnjaka, predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine obratio se prisutnima.

„Ove godine u porti Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu zapalili smo najveći badnjak u Srbiji. Pored toga, ove badnje večeri okupio se najveći broj vernika, meštana Končareva i njihovih gostiju i to su dva rekorda. „Najveci badnjak jer je Končarevo najpoznatije selo u celom svetu. Za Srbiju svi znaju, kao i za Ðokovića i za Končarevo” rekao je Dragan Marković Palma. “Prošle, 2018. godine u Jagodini je rođeno 100 dece više nego prethodne godine. Još pre 12 godina napravili smo program kako da stimulišemo porodice da dobijaju više dece I rezultati su vidljivi. Od 20.januara ove godine, svi građani Jagodine imaće besplatan prevoz na teritoriji grada Jagodine” kazao je Marković.

“Nikada nije bila veća stabilnost u Srbiji nego poslednjih pet, šest godina i ekonomska i politička. Ali kosovski Albanci imaju mentore koji im govore šta treba da rade i da ne poštuju ono što su potpisali sa Srbijom. Srbija treba da napravi kompromis kada je u pitanju rešavanje problema Kosova I Metohije. Mi ne možemo da napravimo kompromis u kome ćemo izgubiti sve, kompromis se svuda pravi i u porodici i u poslu i trebalo bi napraviti kompromis i kada je Kosovo u pitanju. Bezbednost Srba na Kosovu mora biti na visokom nivou. Danas su Srbima zabranili da idu u svoju crkvu u Đakovici. To nema nigde u svetu da se nekome zabranjuje da dođe u svoju crkvu na verski praznik. Siguran sam da će ono što će uraditi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić biti korisno za Srbiju i srpski narod.

Hvala njegovoj svetosti patrijarhu Irineju, koji podržava svoju državu i svoj narod. Hvala i vladiki šumadijskom Jovanu, koji je dao saglasnost da moja slika ne bude u crkvi, jer političarima nije mesto među svecima. Sveci su večni, a politicari prolazni.

Ko ne veruje u Boga sa njim nešto nije u redu. Boriću se da u crkvu ulaze porodični ljudi, da se deca rađaju i krste. Nikada neću podržati istopolne brakove i usvajanje dece od strane takvih osoba i da se u crkvi venčaju dva muškarca ili dve žene. Porodica je svetinja. Ove godine ćemo obići nekoliko evropskih gradova. Već sam zakazao sastanak sa srpskim studentima koji studiraju u Beču, da ih pozovem da se nakon završenih studija vrate u svoju zemlju Srbiju. Sposobni ljudi, menadžeri moraju da imaju visoke plate. Tako možemo da utičemo na to da mladi svet ne odlazi u inostranstvo, da zaustavimo odlazak lekara, medicinskog osoblja.

Pomirite se sa onima sa kojima ste se posvadali, praštajte, Božić nam stiže. Zabravimo sve što je bilo loše” poručio je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine.

Palma: srbija treba napraviti kompromis na kosovu i metohiju

Rekord broj vjernika okupili su se na tradicionalnom padu božića ispred hrama svetog ivana krstitelja u u kraju godine, čiji je stvoritelj dragan marković palma s obitelji. Nakon u i paljenja u, predsjednik jedinstvene srbije i skupštine grada jagodina obratio se prisutnima.

“ ove godine u luci hrama sv. ivana krstitelja u u zapalili smo najveći vrt u srbiji. Osim toga, ovaj badnjak je okupio najveći broj vjernika, mještana i njihovih gostiju i to su dva rekorda. „najveći božić jer je končarevo u selo na cijelom svijetu. za srbiju svi znaju, kao i za đoković i za u“ Reče dragan markovic palma. „prošle godine, 2018 godine, 100 djece je rođeno više od prethodne godine. prije 12 godina napravili smo program kako stimulirati obitelji da bi dobili još djece i rezultati su vidljivi. od 20. siječnja ove godine, svi građani godine imat će besplatnu vožnju na teritoriju grada jagodina“ Bit će.

“ nikada nije bilo veće stabilnosti u srbiji od posljednjih pet, šest godina i gospodarskih i političkih. Međutim, kosovski albanci imaju mentore koji im govore što trebaju učiniti, a ne poštuju ono što su potpisali sa srbijom. Srbija treba napraviti kompromis kada je u pitanju rješavanje problema kosova i metohiju. Ne možemo napraviti kompromis u kojem ćemo sve izgubiti, kompromis je svugdje stvaran i u obitelji i u poslu i treba napraviti kompromis i kada je kosovo u pitanju. Sigurnost srba na kosovu mora biti na visokoj razini. Danas su srbi zabranili da idu u svoju crkvu u vrag. Nema nigdje na svijetu da zabrani nekome da dođe u svoju crkvu na vjerski odmor. Siguran sam što će učiniti predsjednik srbije aleksandar vučić i ministar vanjskih poslova ivica dačić bit će od koristi za srbiju i srpski narod.

Hvala njegovom svetom patrijarh irinej, koji podržava svoju državu i svoj narod. Hvala ti i vladika šumadija jovane, koji je dao pristanak da moja slika ne bude u crkvi, jer političari nisu mjesto među svecima. Sveci su vječni, a političari su prolazni.

Tko ne vjeruje u boga s njim, nešto nije u redu. Borit ću se za crkvu da uđem u obiteljski narod, da imam djecu koja se rode i krste. Nikada neću podržati istočne brakove i usvajanje djece od takvih osoba i da se u crkvi udaju za dva muškarca ili dvije žene. Obitelj je svetinja. Ove godine ćemo vidjeti nekoliko europskih gradova. Već sam zakazao sastanak sa srbijanskim studentima koji proučavaju u beču, kako bi ih nazvali da se nakon završene studije vrate u svoju zemlju srbiju. Sposobni ljudi, menadžeri moraju imati visoke plaće. Tako da možemo utjecati na to da mladi svijet ne ide u inozemstvo, da bi zaustavio odlazak liječnika, medicinskog osoblja.

Pomiri se s onima s kojima si se borio, oprosti nam, božić dolazi k nama. Mi zabraniti sve što je bilo loše “ poručio je predsednik Jedinstvene srbije i skupštine grada jagodina.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime