POČINJE RUŠENJE STARE SALE I GRADNJA POZORIŠTA SA HILJADU MESTA

10

„Ovih dana Jagodina će raspisati tender za izvođača radova za izgradnju pozorišne sale, najmodernijeg izgleda i funkcionalnosti koje će imati 1.000 mesta. Stara sala, stara zgrada biće u potpunosti srušena. Na tom mestu će već od leta početi izgradnja nove zgrade. Iznad novog pozorište biće lokali i stanovi, ali ne znam precizno o kakvom se rešenju radi. Jagodina zaslužuje pravo pozorište, kao i osnivanje profesionalnog pozorišta što je od velike važnosti“ potvrdio je za Infocentralu, umetnički direktor Festivala „Dani komedije“ Dobrica Milićević.

dobr
Dobrica Milićević, umetnički direktor Festivala

On je dodao da ga često umetnici poput Mire Banjac, pitaju zbog čega Jagodina koja može da se pohvali republičkim festivalom starim skoro pola veka, nema profesionalno pozorište.

„Ja verujem da će se to dogoditi. Ukoliko mene budu pitali, daću savete koje je važno da ne ponavljamo iz prošlosti“ dodao je Milićević.

On je vest o gradnji nove sale pozorišta u skraćenom obliku, saopštio publici na otvaranju 45.Dana komedije što jepublika dočekala velikim aplauzom.

 

Prethodni tekstOZBILJNE OPTUŽBE NA RAČUN VANJE UDOVIČIČA
Sledeći tekst„DANI KOMEDIJE“ POČELI TRAGIKOMEDIJOM, OCENA 4,06

10 KOMENTARA

  1. Ako postoji makar „truncica“ razuma u ljudima koji imaju kakav takav uticaj u nasem drustvu, neka sprece jos jedan u nizu glupih(a za nekog profitabilnih), poteza u nasem gradu.

  2. Kakav je to umetnicki direktor koji se time hvali, kakva je to publika koja na tu vest aplaudira, u sta se ustvari ovaj festival pretvorio, ma grozno…

  3. TOTALNA GLUPOST, NARAVNO PREDIZBORNA KAMPANJA JE U JEKU. Taj projekat sa stanovima iznad je odbijen pre par godina jer je totalna glupost.Kako nad tolikom šupljinom napraviti više spratova? Nismo toliko bogati da priuštimo takav objekat,možda da smo Dubai a nismo ni blizu, nisam građevinac ali nisam ni debil, da ne kapiram da je tu statika ozbiljan problem.1000 mesta za vašu info ima velika sala SNP u Novom Sadu i tamo se uglavnom izvode opere, a dubina scene je pa nekih 40 metara…ima li logike da to ima Jagodina? Nema naravno. Nama treba sala sa funkcionalnom scenom koja ima kulu sa svim tehničkim pogodnostima koje jedna pozorižna sala treba a broj mesta je maximalan 450 do 500…aman,nije to fudbalska utakmica. Bivši upravnik GPJ pozorišta

  4. Bože, da li je „On“ normalan. Kakvi stanovi i lokali, treba samo renovirati staru salu. Sve bi bilo dobro da se ne meša mafija i gradska uprava.

  5. Ljudi, stvar je jasna i jednostavna. Kandidujete se, ljudi vas izaberu, onda raspolažete sa gradskim budžetom od oko 20 miliona evra i gradite i radite kako mislite da treba… Ako ne glasate, onda neko drugi bira umesto vas. Neko ko je dobio vaučer za kupovinu u Alfa marketu ili neko kome je obećan posao ili neko kome je teča u stranci… Lično sam protiv rušenja stare i izgradnje zgrade kulture od novca iz narko kartela… Nažalost glasam, ali uvek između dva zla, a nikako za nekog ko će znati šta treba ovom gradu… Ovom gradu fali neka grupa građana koja će znati kako da raspolaže sredstvima društveno odgovorno, a neke populističke, polupismene stranke…

  6. Od rata pa na ovamo dolazili su sve gluplji i gluplji političari koji su naravno i arhitekte i UPROPASTILI ovaj gradić. Pri tom niko nije odgovarao a kamo li završio u zatvoru za ovaj zločin prema svima nama.
    Na žalost taj trend se nastavlja još upečatljivije .

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime