POČELA PRODAJA KARATA ZA FESTIVAL „DANI KOMEDIJE“

0

Na blagajni Kulturnog centra u Jagodini, jutros je počela prodaja karta za 46. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije „Dane komedije“ koji se po tradiciji održava od 20. do 27. marta, a interesovanje građana je veliko.

Oko sat vremena, pre otvaranja blagajni, stvorio se veliki red, onih koji bi da pogledaju „bar neku od predstava“.

Zamenica direktora Kulturnog centra Dušica Marković izjavila je Tanjugu da je svake godine veliko interesovanje za „Dane komedije“, mesecima građani zovu i traže karte, da pogledaju bilo koju predstavu.

„Bilo je zaista mnogo poziva“ dodala je ona. „U prodaju je pušteno oko 2.000 karata,mi želimo da svi dođu do karata,

„Nažalost zbog ograničenog broja mesta u sali, svaki posetilac može da kupi samo četiri karte, po izboru od sedam predstava u zvaničnoj konkurenciji za nagrade i osmu koja se igra u čast nagrađenih“, rekla je Marković.

Biće nezadovoljnih, to znamo, uvek ih bude, ali je nemoguće drugačije, dodala je ona.

„Ove godine imaćemo i mnogo gostiju sa strane, pre svega iz Ministarstva kulture i informisanja i prijatelja festivala iz drugih gradova Srbije, što ranije nije bio slučaj“, rekla je Marković.

Pojedinačna cena karata, kompleti se ne prodaju, je 500 dinara i „nije se menjala godinama“, dodala je Marković.

Prema izboru teatrologa i pozorišnog kritičara dnevnog lista „Politika“ dr Ane Tasić, na ovogodišnjem festivali, pod sloganom „Tragikomedija našeg vremena“, publika će videti predstave „Pasivno pušenje“ Nebojše Romčevića, režija Egon Savin u izvođenju Zvezdara Teatar Beograd, „Dok te ja hranim i oblačim“, autorski

projekat Olje Đorđević, dramaturgija Danica Nikolić – Nikolić, u izvođenju Pozorišta mladih Novi Sad.

„Revizor za jugoistok“ autora Svetislava Basare, režija Marko Torlaković u izvođenju Šabačkog pozorišta, „Hor bečkih dečaka“ autora Miroljuba Nedovića, adaptacija i režija Irfan Mensur u izvođenju Teatra Carte Blanche, Beograd, „Dva u jedan“ (2U1) Rej Kunija, režija Petar Jovanović u izvođenju Narodnog pozorišta Subotica.

Na programu su i predstave „Udaj se muški“ Dunje Petrović, režija Marija Lipovska u izvođenju Centra za interaktivnu umetnost – Ispad Beograd i „Hipnozu jedne ljubavi“, tekst i režija Dušan Kovačević u izvođenju „Zvezdara teatra“, Beograd.

Festival će, kako je najavljeno, otvoriti ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Prethodni tekstGRAĐANI OSTAVLJAJU CVEĆE NA GROB ZORANA ĐINĐIĆA
Sledeći tekstDRŽAVNIK KOJI JE GLEDAO U NAREDNE GENERACIJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime