GRAĐANI OSTAVLJAJU CVEĆE NA GROB ZORANA ĐINĐIĆA

0

Prvi su sveće i vence na grob premijera u Aleji velikana položili supruga Ružica i sin Luka Đinđić. Za njima su vence položili i Dragan Šutanovac i Branislav Lečić.

djindjic-godisnjicaSvi prisutni simbolično nose žute ruže, koje ostavljaju na grobu premijera. Skup protiče mirno, a okupljeni se polako razilaze. Poslednja sa groblj od članova porodice, je otišla Đinđićeva sestra.

Međutim, građani su nezavisno od njih u toku prepodnevnih sati dolazili u Aleju velikana, a među njima je i bio Zoran Živković.

Ono što je zanimljivo, jeste da su političari drugih stranaka dolazili nezavisno jedni od drugih.

Upravo sada stigao je na grob premijera i Dušan Petrović. Građani i pristalice i članovi Liberalno-demokratske partije (LDP) krenuli su danas u tradicionalnu „Šetnju za Zorana“ koja se održava u znak sećanja na nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Djinđića, ubijenog na današnji dan pre 14 godina.Kolona je krenula oko 11.30 ispred sedišta LDP-a u Ulici Emilijana Josimovića u Beogradu, a predvode je predsednici LDP-a i Lige socijaldemokrata Vojvodine Čedomir Jovanović i Nenad Čanak.

Građani nose crvene i bele ruže i tablice sa citatima Zorana Djinđića.

Planirana trasa šetnje je Ulica Emilijana Josimovića – Terazije – dvorište Vlade Srbije (Nemanjina) – Aleja zaslužnih građana na Novom groblju, gde je Đinđić sahranjen.

Zoran Đindić ubijen je 12. marta 2003. godine ispred ulaza u zgradu Vlade Srbije.

http://www.blic.rs/vesti/politika/godisnjica-ubistva-premijera-ruze-na-grob-zorana-djindica-polozili-porodica-i/fxddjl3

Foto V.Lalic/RAS Srbija

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime