PLESALI JAGODINSKI MATURANTI

0

Maturanti širom Srbije obeležili su poslednji dan škole uz pesmu, igru i zvuke trubača,uprkos lošem vremenu. Neki od svršenih srednjoškolaca su ovu priliku iskoristili i da požele srećan rođendan našem najboljem teniseru Novaku Đokoviću.

U Jagodini i Ćupriji je preko 600 maturanata osnovnih i srednjih škola plesalo kvadril u petak u 12 sati. Tradicija traje od 2005 godine, a u Srbiji je

plesalo 25 gradova.

“Veoma sam srećna što sam imala priliku da učestvujem u jednom ovakvakvom događaju” izjavila je maturatkinja Milena Atanasijević i dodala: ”Celokupnu atmosveru opisala bih kao čarabnu, znate ovo nije običan ples”

Dimitrije Ilić je rekao: “Nisam siguran da li smo oborili svetski record ali sigurno je da smo se super proveli i das mo naučili nešto novo. Mislim da je ovo jedan od onih dana koji se pamte celog života”

Maturanti kadril tradicionalno plešu uz kompoziciju Johana Štrausa “Slepi miš”. koja se emituje preko satelitskog radija kako bi u svim evropskim gradovima ples počeo u istom trenutku.

„Malim i velikim maturantima želim da upišu željene škole i fakultete, a posle toga sledi odlazak na more u organizaciji grada Jagodina. Do sada je preko

trideset hiljada učenika boravilo besplatno na moru, preko 2.000 studenata je obišlo Beč, a tu su i bespaltne ualznice za akva park – kazala je zamenica gradonačelnika Snežana Vukašinović u obraćanju maturantima.

N.N., Blic

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime