PENZIONERI: PREMIJER MANIPULIŠE NAMA

0

Penzioneri u Srbiji, nezadovoljni uslovima života, organizovaće na jesen niz aktivnosti, kako bi ukazali na svoj težak ekonomski i socijalni položaj, najavili su danas predstavnici Udruženje Sindikata penzionera Srbije i ocenili da se pričom o povećanju penzija pokušava manipulisati starim i bolesnim ljudima.

Kada je reč o najavi povećanja plata i penzija, portparol tog udruženja Vladimir Dedić je istakao da se penizonerima na taj način manipuliše za potrebe predstojećih izbora u Srbiji i da to udruženje to neće dozvoliti.

On je, na konferenciji za štampu, naglasio da penzioneri ne traže nikakvo povećanje, već samo ono što im je protivzakonito i protivustavno oduzeto, smanjenjem penzija.

Dedić je istakao da u Srbiji nisu zadovoljni prosvetari, medicinski radnici, policajci, vojnici, kao ni mali broj zaposlenih i dosta nezposlenih, a ostali su samo penzioneri kojima pokušavaju da manipulišu, povećanjem penzija, ocenivši da je „reč o teškom spinovanju“.

On je najavio da će zato to udruženje u četvrtak, 27. avgusta organizovati tribinu u Domu sindikata pod nazivom „Zaustavimo ekonomsko i pravno nasilje“, jer su penzioneri odlučni da istraju u svojim namerama da imaju dostojanstven život i naveo da se samo oko tri odsto budžeta puni od novca dobijenog smanjenjem penzija, a da je zbog toga njihova egzistencija ugrožena.

Veliki protest u oktobru

Udruženje Sindikata penzionera Srbije će, nezadovoljni svojim položajem, u oktobru organizovati veliki protest, najavio je predsednik Udruženje Sindikata penzionera Srbije Milorad Vujasinović.

On je takođe rekao da će to udruženje od 1. septemba početi da, u okviru peticije, sakuplja popise za izmene ili donošenje novog zakona o porezu na imovinu, jer je porez od dva odsto godišnje po kvadratu stana veliko opterećenje za penzionere kojima su penzije smanjene.

Vujasinović je rekao da porez mora da se plati, ali da je ustavom zagarantovano da mora da se uvaži ekonomska situacija u kojoj se nalazi poreski obveznik.

Porezi u Srbiji, kako je istaknuto, veći su 10 puta od poreza u Nemačkoj, a istovremeno su penzije smanjene, a struja i komunalije poskupeli. To, kako su istakli predstavnici penzionara, nikada nije bilo u istoriji Srbije i Vlada mora da nađe drugi način da puni budžet, a ne uzimajući od onih koji su godinama po zakonu izdvavajali za doprinose, a sada im se od toga nezakonito uzima.

N1

Prethodni tekstNOVI GOCIN RECEPT: ČORBA OD TIKVICA SA KNEDLAMA
Sledeći tekstU TOKU VITEŠKI SABOR U MANASIJI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime