BOJKOTOVAO IZBORE, A ODGOVOR IZ RIKA-A JE: GLASALI STE I POTPISALI

0

Marko Jakšić, nekadašnji odbornik GI SDP koju je predvodio Oliver Ivanović, objavio je na svom fejsbuk profilu da je iako je bojkotovao izbore prošle godine, neko glasao umesto njega.

“U Biračkom odboru sedeli su ljudi uglavnom iz SNS. Oni su dopustili da neko falsifikuje moj potpis, glasa u moje ime. Neko je ukrao moj glas. Verujem da je taj neko glasao za SNS. Broj glasova za njih rapidno raste u Severnoj Mitrovici. Imali su 10.000 glasova na prošlim izborima. Pa, toliko Severna Mitrovica nema stanovnika”, kaže Jakšić.

Jakšić kaže da je dugo čekao na odgovor RIK-a i da je poslao nekoliko zahteva.

“Obaveštavamo vas da ste u Izvodu iz Jedinstvenog biračkog spiska za biračko mesto broj 4 u Opštini Kosovska Mitrovica, korišćenom za glasanje na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine 21. juna 2020, pod rednim brojem 230, pod kojim ste upisani u navedeni izvod, postoji svojeručni potpis birača, iz čega proističe da ste evidentirani da ste glasali”, piše u odgovoru RIK-a Marku Jakšiću.

Marko M. Jakšić je političar mlađe generacije. Bio je odbornik u skupštini Kosovske Mitrovice. Izabran je sa liste pokojnog Olivera Ivanovića GI „Srbija, demokratija, pravda“. Diplomirani je pravnik a stalno je zaposlen u integrisanom opštinskom sudu u Kosovskoj Mitrovici.


Rad Infocentrale podržala je Fondacija za otvoreno društvo kroz projekat – Podrška lokalnom mediju „Portal Infocentrala“

Fondacija za otvoreno društvo je nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija koja razvija i podržava projekte i aktivnosti usmerene na razvoj demokratske kulture, otvorenosti, uvažavanja različitosti, punog poštovanja ljudskih prava svih i na promovisanje principa vladavine prava, dobrog upravljanja i odgovornosti i učešća građana u javnim poslovima, a u cilju stvaranja pretpostavki za održivi razvoj demokratskog i otvorenog društva u Srbiji.

Prethodni tekstDR TIODOROVIĆ: MERE OSTAJU
Sledeći tekstSRĐAN OBRADOVIĆ OSUĐEN NA 15 MESECI ZATVORA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime