PAVIĆEVIĆ: VLADA BEZ ARGUMENATA ZA BEOGRAD NA VODI

0

Vlada Srbije ni u najjačem sastavu nije uspela u Skupštini Srbije da iznese argumente zašto je Beograd na vodi dobar projekat, kaže poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević.

Skupština Srbije završila je noćas načelnu raspravu o posebnom predlogu zakona o projeku Beograd na vodi. Gostujući u Novom danu televizije N1, poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević rekao je da Vlada Srbije, i to u najjačem sastavu, nije uspela da iznese argumenta na osnovu kojih bi građani mogli da dobiju uverenje zašto je taj projekat dobar.

PAVICEVICProjekat Beograd na vodi nije modernizacija, kako je to juče tvrdio premijer Aleksandar Vučić, i ne može se porediti sa izgradnjom železnice u 19. veku, koja jeste značila istinsku modernizaciju Srbije, ističe Pavićević.

“Oni nam kažu da je modernizacija kada neko ima priliku da izgradi stambenu zgradu ili šoping mol. To je kao kada u Srbiji imamo priliku da vidimo moderan automobil. Ovaj projekat nije modernizacija”, smatra gost Novog dana.

Poslanik Nove stranke zamerio je Jadranki Joksimović, kao ministarki za evropske integracije, što, kako kaže, ne sledi mišljenje struke, a smatra i da ministar finansija Dušan Vujović juče nije uspeo da odbrani tezu da taj projekat donosi ekonomske boljitke. Pavićević, međutim, posebno ističe zamerku na račun Nikole Selakovića, koji kao ministar pravde, ni reč nije rekao o narušavanju prava leks specijalisom o Beogradu na vodi.

On je podsetio da je predsednica Saveta Nove stranke Vesna Rakić Vodinelić argumentovala da je leks specijalis neustavan, što je, kako kaže, ponovio i u skupštniskoj raspravi sa premijerom. “Vučić nije rekao da je ubeđen da je to u skaldu sa Ustavom, nego je ponudio nama da idemo na ustavnu žalbu”, rekao je Pavičević ocenivši da je to dokat da i u vladi postoji sumnja da je sve po zakonu.

Za četvrtak je zakazana rasprava o amandmanima na leks specijalis, a Pavićević podseća da je Nova stranka spremila 34 amandmana na 17 članova zakona. ”Ne verujem da će to da rezultira uspehom. Naprednjačka većina slabo sledi snagu argumenata, već sledi zapovesti predsednika vlade”, ocenio je on.

N1

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime