PAUNOVIĆ ZA N1: MNOGI LEKARI, SESTRE IZ PARAĆINA RADE U ĆUPRIJI, TAKO SE VIRUS ŠIRIO

0

Sa današnjim danom u Paraćinu je od početka pandemije koronavirusa zaraženo 55 osoba, a pet osoba je preminulo, rekao je gostujući u Danu uživo predsednik opštine Paraćin Saša. „Ne sme biti zloupotrebe vlasti u ovom trenutku. Svako vreme je pravo za borbu za vladavinu prava i demokratiju“, kazao je.

Na pitanje o stanju u bolnici u Ćupriji i sa brojem obolelog medicinskog osoblja i lekara naglasio je da je Paraćin direktno vezan za Ćupriju.

„Mnogi lekari, sestre tehničari rade u Ćupriji. Imate na primer supružnike lekara koji rade u Parćinu, pa se tako virus proširio. U prvom trenutku, ne samo u Ćupriji, nego u više mesta u Srbiji, nije bilo dovoljno opreza, a s druge strane ima i veliki broj lica koja su došla iz inostranstva u Pomoravlje i mnoga od tih lica upućena su u Ćupriju u bolnicu pa je ta bolnica bila najugroženija.“

Radnici u ovom trenutku imaju zaštinu opremu, naglašava Paunović i dodaje da bi za zaštita mogla da bude i bolja.

„Neki od zaštitnih elemenata jednostavno nisu bili dostupni za kupovinu, ali to sada nije u moći lokala, jednostavno je tako“ zaključuje.

Paunović naglašava da opštine, pored mera koje je Vlada donela, ne mogu dodatno ograničavati živote ljudi, njihov rad i slično. „Ono što na lokalu možemo i šta i radimo je organizacija službi koje treba da pomognu socijalno ugroženim osobama, starijim osobama, kao i redovna dezinfkecija javnih površina i objekata, što se i na drugim mestima radi“, objašnjava.

Potrebu za strogim merama distanciranja podržava, jer kako kaže, očigledno je da naš zdravstveni sistem, pa i sistem razvijenih zemalja, nije sposoban da izdrži ovoliki pritisak. „Ono što bi ja možda preporučio je brže testiranje, kako bi se zaraženi brže otkrili i kako bismo svi mi što pre izašli iz ovoga.“ poručuje Paunović.

Kršenje ljudskih prava, smatra Paunović, ni u jednom trenutku ne sme da bude opcija. „Ne sme biti zloupotrebe vlasti u ovom trenutku. Svako vreme je pravo za borbu za vladavinu prava i demokratiju“, zaključio je na kraju razgovora predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Prethodni tekstUPAO KOD SUDIJE U PENZIJI I NAPAO JE SEKIROM
Sledeći tekstUPRAVNICI ZGRADA U JAGODINI MOGU BESPLATNO DA PREUZMU DEZINFEKCIONO SREDSTVO

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime