PAUNOVIĆ: PITANJE TRENUTKA KADA ĆE VLADAJUĆA KOALICIJA BITI PROŠIRENA

1

Ako se budući skupštinski život u Paraćinu može ocenjivati po prvim sednicama, izvesno je da će biti „vruć“.Jer, tokom zasedanja lokalnog parlamenta opozicioni odbornici su se ujedinili u napadima na vlast čiji je stožer Demokratska stranka, pa su za sat i po – koliko je trajala rasprava o dve tačke dnevnog reda – žestoko kritikovali ne samo predloge, već i izvod iz zapisnika sa prethodne sednice, prenose Večernje novosti. Odbornici GG Novi koncept, SPS-JS i Forum privrednika formirali su Odborničku grupu Paraćin – naš grad sa 10 odbornika sa ciljem da opoziciono nastupaju protiv akutelne vlasti koju predvodi predsednik opštine Saša Paunović. Međutim, Paunovića „pretnje“ opozicije ne plaše i kako je potvrdio za Infocentralu „pitanje je trenutka kada će vladajuća koalicija biti proširena“.

„Paraćinska opozicija ima isti broj odbornika kao i posle izbora, tako da niti slabi niti jača, nego je na istom gde je i bila. Okupljanje dela opozicija sa tri izborne liste oko jedinstvene odborničke grupe smatram neozbiljnim političkim potezom. Izgleda da jedni drugima ne veruju, boje se da će neko iz ovih grupacija separatno ući u skupštinsku većinu i da će onda ostali ostati kratkih rukava, pa ovako “čuvaju strah” jedni drugima. Međutim, politička logika je neumoljiva, sakupljanje odbornika potpuno različitih političkih organizacija i preletača na jednom mestu, nema nikakav značaj i nije održivo. Samo je pitanje trenutka kada će vladajuća koalicija biti proširena. Pregovori su u toku“ kaže Paunović.

GG Novi koncept izdaja je saopštenje u kome navodi da će OG Paraćin – naš grad okupiti sve misleće ljude koji žele razvijenu i privredno jaku opštinu u kojoj će se razvijati kultura, obrazovanje i sport, a ne „nabildovani momci koji čuvaju svoje političke mentore od golorukog i gladnog naroda”. Oni takođe poručuju da su obećali da neće u vlast po svaku cenu i da su to ispunili.

 

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime