PARAĆINSKI VODOVOD ZAPOČEO MODERNIZACIJU – INVESTICIJA VREDNA 3.450.000 EVRA

0

Paraćinski vodovod predstavio je planove za naredni period na rekonstrukciji i modernizaciji vodovoda

,,Rekonstrukcijom 630 metara vodovodne mreže u tri ulice u centru grada, u vrednosti cevnog materijala od 43.380 evra, paraćinski vodovod je i zvanično započeo sa sveobuhvatnom rekonstrukcijom vodosistema i modernizacijom vodosnabdevanja naših građana. Sredstva u vrednosti od 3 miliona i 450 hiljada evra su obezbeđena kroz “Program vodosnabdevanja i kanalizacije u opštinama srednje veličine“, koji se realizuje uz finansijsku pomoć Vlade Savezne Republike Nemačke i Evropske unije, preko Nemačke razvojne banke KfW, u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, uz tehničku i institucionalnu podršku međunarodnih i domaćih eksperata“, izneo je u razgovoru sa novinarima direktor paraćinskog vodovoda Nebojša Simić.

Simić je istakao da ,,realizacija ovog projekta predstavlja snažan doprinos infrastrukturnom razvoju Paraćina“. Kroz ključne investicije ovog Programa, planirana je zamena glavnog cevovoda u dužini od 9.4 kilometara, rekonstrukcija vodovodne mreže u centru grada u dužini od 5 kilometara, izgradnja dodatna 4 bunara, nabavka nove mehanizacije, kao i digitalizacija nadzora i upravljanja celokupnim vodovodnim sistemom putem uvođenje specijalnog softvera i operativnog sistema SKADA (eng. SCADA – Supervisory Control And Data Acquisition). Realizacijom ovih investicija sistemski će se rešiti problemi kvarova koji su se dešavali zbog zastarelosti glavnog cevovovoda, izazovi snabdevanja u sušnom periodu, a omogućiće se efikasno praćenje stanja na terenu kao i smanjenje gubitaka vode na mreži, što će u dužem vremenskom periodu obezbediti nesmetano i održivo vodosnabdevanje građana zdravom pijaćom vodom.

Pored navedenih planova, paraćinski vodovod je ove godine iz svojih sredstava već uložio preko 12 miliona dinara u izgradnju 2.3 kilometra vodovodne mreže u Popovcu, 3 kilometra kanalizacione mreže u Donjem Vidovu i Donjoj Mutnici, kao i crpnu stanicu na glavnom fekalnom kolektoru Drenovac – Paraćin, čime se aktivno nastavilo rešavanje pitanja vodosnabdevanja i priključenja na kanalizacionu mrežu u seoskim sredinama. Kako iz vodovoda najavljuju, do kraja 2018. u planu je izrada vodovodne i kanalizacione mreže u većem broju ulica.

JP „Vodovod“ vrši delatnost vodosnabdevanja na teritoriji opštine Paraćin.Ukupna dužina vodovodne mreže u opštini Paraćin iznosi blizu 280 km.U celoj opštini broj priključaka na vodovod je 16000.

Prethodni tekst„MALAC GENIJALAC“ UPISUJE DECU UZRASTA 4 DO 12 GODINA
Sledeći tekstUREZIVALI MU KRST NA TEMENU, MIR PRONAŠAO U SELU – ŽIVOTA MILANOVIĆ

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime