PARAĆIN RADI I GRADI

0

U Paraćinu već mesecima traju radovi na izgradnji sanaciji objekata domova kulture u selima kao i završetak radova na Domu omladine u centru grada.

Objekat u Buljanu kao i mnogi drugi u našim selima građen je pre više decenija, bio je van upotrebe (kao i mnogi drugi) godinama, građen na sada zastareli način. Popravke su komplikovane i dugotrajne i sprovode se u više faza. Konačni rezultat vidi se na fotografiji, umesto ruinirane zgrade obnovljeni objekat u funkciji kojim selo može da se ponosi, kaže predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović.

dom kulture buljane
Buljane

Rekonstruisan je Dom kulture u Buljanu. Ko u ovaj objekat nije svratio poslednjih godinu dana, neće ga prepoznati. Posle više decenija van funkcije, Dom kulture u Buljanu dobio je novi krov, uređena je velika sala (pod, plafon, stolarija), pozornica, a ovih dana sređena je i fasada i ulazni prostor. U Buljanu postoji aktivna folklorna grupa i u objektu su već organizovane manifestacije kojima je prisustvovao veliki broj ljudi.

dom kulture buljane2
Buljane

dom kulture mirilovacKako je i obećano, nastavljeni su radovi na Domu kulture u Mirilovcu, posle više decenija van funkcije osposobljen je deo objekta u kome se nalaze dve manje prostorije za javna okupljanja u prizemlju i na spratu objekta, a u narednom periodu kreće se sa uređivanjem velike sale.

 

 

Ispunjava se i obećanje sa zbora građana u Tekiji da će biti nastavljeni radovi na sanaciji objekta Doma kulture u selu. Obnovljena popularnost folklornih grupa i pretvaranje ovakvih objekata u višenamenske sale namenjene i sportu i rekreaciji razlog su što se ovog trenutka slični radovi izvode u više desetina seoskih mesnih zajednica.

dom kulture tekija
Tekija

Treći festival folklora u organizaciji folklorne grupe „Dankovo“. Poslednjih godina u gradu i selima organizovan je veliki broj folklornih grupa i društava a interesovanje za ovaj vid aktivnosti i dalje raste.

kudGradi se nova škola u Šaludovcu, završavaju se tri nove fiskulturne sale za osmorazredne seoske škole, a do kraja godine i preostala tri objekta seoskih škola od 28 koliko ih ima biće priključena na gradski vodovod.

skola saludovac
Šaludovac

Nastavljeni su radovi – menja se krov na Domu kulture u Lešju, pa kad se objekat zaštiti biće i sređivanja prostorija.

dom kuture lesje
Lešje

Završava se nova zgrada Kulturnog centra, prvi sadržaji biće dostupni uskoro, a svi radovi biće završeni krajem godine. Na mestu davno planiranog Doma omladine novi KC građen je u prvoj fazi uz državnu pomoć. To je bio i prvi razlog kašnjenja radova, jer je država kasnila više od godinu dana sa uplatama izvođaču radova, a kasnije je poplava ponovo odložila završetak poslova. Objekat će imati više sala, od galerije, preko amfiteatra pod staklenom kupolom (lokalnog parlamenta) do bioskopa i dodatnih prostorija za manja okupljanja, što sve zajedno otvara ogromne mogućnosti.

dk
Kulturni centar Paraćin

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime