PALMINI TIGROVI – TURSKA 6:1

0

U sportskoj hali JASSA u Jagodini sinoć je održan 21. tradicionalni međunarodni kik boks meč povodom slave sela Končareva Sveti Jovan, koji je zbog vremenskih neprilika premešten u jagodinsku halu sportova. Oboren je i rekord posećenosti hale sportova u Jagodini koja je izgrađena 1978. godine i koja je sinoć imala 9 000 gledalaca.

Mečeve je pratio i prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Srbije, Ivica Dačić sa sinom Lukom, ministri rudarstva i energetike Aleksandar Antić i omladine i sporta Vanja Udovičić, ambasador NR Kine Li Mančang, Turske Tanžu Bilgič, ambasadori Palestine, Egipta, Katara, predstavnici ambasada Gvineje, Makedonije, Rumunije, kao i predsednik Svetske Kik boks federacije i kik boks saveza Srbije Borislav Pelević, predsednik profesionalnog Kik boks saveza Turske Talat Ajhan, Dragomir Karić …
Njihov domaćin je bio osnivač kik boks kluba „Palmini tigrovi“ i počasni predsednik Kik boks saveza Srbije, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.
Turnir je počeo intoniranjem državnih himni Srbije i Turske, a otvorio ga je ambasador Turske Tanžu Bilgič.

5

“Jako sam srećan što sam ovde. Zahvaljujem se predsedniku Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću Palmi na organizaciji i neka pobedi prijateljstvo” rekao je turski ambasador na srpskom jeziku za šta je nagrađen aplauzom prepune sportske hale u Jagodini. Pre kik boksa, održan je jedan profi boks meč u kruzer kategoriji do 90.7 kg, u kome je Veljko Ražnatović u drugoj rundi nokautirao Italijana Danila Staćonea. Italijanu je trebalo pola sata da dođe sebi. Lekarska ekipa je reanimirala Staćonea na ringu, a zatim je nosilima prenet do kola hitne pomoći i prevezen u Opštu bolnicu u Jagodini gde se oporavio.

6

Pobede za „Palmine tigrove“ ostvarili su : Aleksandar Ðorđević, u kategoriji 71 kilogram, lou kik pobedivši Kenana Uslua, jednoglasnom odlukom sudija, Dušan Radović Abdulaha Kaplana prekidom u drugoj rundi na zahtev lekara, jer je Turčin imao krvarenje, Boris Matejić Kanana Emira Goča u drugoj rundi posle tri nokdauna.
Danijel Memedovski Jahjaja Gokalpa sa 2:1, Nemanja Pantelić Hasana Delmira sa 3:0 i Aleksandar Konovalov Martkan Songula, na početku prve runde posle tri brojanja turskom reprezentativcu.
Pobedu za Tursku ostvario je Neset Olcen pobedivši Predraga Mijajlovića sa 2:1, odlukom sudija.

Palmini tigrovi – Turska 6:1

PALMA : JAGODINA POBEDILA TURSKU SA 80 000 000 STANOVNIKA

“Želim da čestitam kik bokserima Palminih tigrova. Ovo je ubedljiva pobeda. Nije lako da se klub iz grada, koji ima 80 000 stanovnika, bori protiv reprezentacije iz države koja ima 80 000 000 stanovnika. Ovaj kik boks meč je uspeo. Došao je i ambasador Turske sa kojom imamo prijateljske odnose, kao i ambasadori Kine, Egipta, Palestine  Katara. Poznato je da sport spaja ljude i ruši prepreke. Želim da se zahvalim svim građanima koj su došli na ovu sportsku manifestaciju i izvinjavam se onima koji nisu mogli da uđu, jer smo zbog nevremena premestili meč u halu sa stadiona u Končarevu, gde bi bilo preko 15 000 ljudi kao i svake godine. Selo Končarevo ima najveći broj gostiju kada slavi svoju slavu Svetog Jovana. Zahvaljujem se i gostima, mom bratu, prijatelju i koalicionom partneru Ivici Dačiću, koji je ispratio sve mečeve koje smo organizovali u Jagodini, njihovim ekselencijama, ambasadorima koji su 10. put došli na kik boks meč u Jagodinu i važno je reći da susret sa ambasadorima nije samo gledanje meča već je to i prilika za razgovor da ispravimo onu nepravdu koja se godinama dešava Srbiji i tu nepravdu uspešno ispravlja Ivica Dačić, koji danas obeležava 10. godinu od kada je postao ministar u Vladi Srbije” , rekao je osnivač kik boks kluba Palmini tigrovi i počasni predsednik kik boks saveza Srbije Dragan Marković Palma posle meča.

8

DAČIĆ : IZUZETAN MEČ, NAROČITO KONOVALOV

“Čestitam Draganu Markoviću Palmi što organizuje ovu manifestaciju svih ovih godina i kao što ste videli bila je izuzetno prijateljska atmosfera, bez ijednog zvižduka i tako je bilo svih ovih godina, a gostovale su mnoge zemlje sa kojima nekada i nismo bili u dobrim odnosima. Ovaj večerašnji meč je bio izuzetan, a naročito Konovalov” rekao je Ivica Dačić.

PELEVIĆ : NAJKVALITETNIJI MEČ DO SADA

“Još jedan meč u odličnoj organizaciji Dragana Markovića Palme. Ono što je mene oduševilo, ovo je bio najkvalitetniji meč do sada. Publika je imala šta da vidi. Ambijent predivan, fenomenalno”, kazao je predsednik Svetske kik boks federacije i predsednik kik boks saveza Srbije Borislav Pelević.

Nakon ovog 21 meča, Palmini tigrovi imaju 17 pobeda, 3 poraza i jedan remi.

U zabavnom delu progama nastupila je Lepa Brena.

Prethodni tekst21. KIK BOKS MEČ BIĆE ODRŽAN U HALI JASSA
Sledeći tekstTRUDNICE IZ FIRME „HANDY“ TRAŽE HITNU POMOĆ DRŽAVE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime