PALMA VODI 600 JAGODINSKIH STUDENATA U BEČ

0

Šest stotina jagodinskih studenata večeras kreće put Beča. Autobusi polaze sa parkinga ispred Hale sportova JASA u 22 sata.

JAGODINA Jelena Ilic iz Leskovca studira zurnalistiku u Nisu, Tamara Tojaga iz Leskovca studira Ekonomski fakultet ANITA DJUKIC“Važno je da oni vide kako se živi u jednom gradu koji je više puta proglašen za najbolji grad u Evropi i u kojim uslovima studiraju njihove kolege u Austriji, kako bi im to bio jedan motiv više da budu bolji studenti, da daju sve od sebe i da završe fakultete na vreme, rekao je Marković.

Kako je kazao, siguran je da se novac uložen u mlade ljude vraća gradu jer će oni sutradan biti uspešni kadrovi.

JAGODINA Jelena Ilic iz Leskovca studira zurnalistiku u Nisu,  Tamara Tojaga iz Leskovca studira Ekonomski fakultet ANITA DJUKIC“Očekujem da će u vreme kada sadašnji brucoši završe fakultete Jagodina biti najveći medjunarodni industrijski centar u Evropi, gde će na jednom mestu biti najviše stranih investitora, najviše fabrika u Evropi. Dinamika dolaska investitora u ovaj grad mi daje za pravo da to konstatujem, kazao je predsednik Skupštine grada Jagodine. Mi se borimo da se što veći broj radnika zaposli i imamo dobre rezultate iz meseca u mesec, iz godine u godinu. Sve više investitora dolazi u ovaj grad, prekjuče nam je u poseti bilo sedmoro zainteresovanih Italijana i siguran sam da ćemo imati bar jedan ugovor do kraja godine, ispričao je Marković.

Prema njegovim rečima, ni vaspitači, učitelji i profesori u Jagodini nemaju razloga za brigu jer je u odnosu na 2004. godinu, 2013. bilo oko pet stotina više dece u vrtićima, a prošle godine bilo je dva razreda više djaka prvaka nego 2012. godine.

On je podsetio i da je ovo deseti put da gradjani Jagodine preko Skupštine grada putuju u Beč i da su do sada austrijsku prestonicu organizovano posećivali poljoprivrednici, privrednici, vlasnici samostalnih trgovinskih radnji, penzioneri, studenti.

“Donatori su naši prijatelji iz Beča, ne dajemo ni jedan evro iz budzeta Skupštine grada Jagodine, objasnio je Marković.
Kako je najavljeno, u delegaciji će biti i visoki funkcioneri Skupštine grada Jagodine, koji će u Beču razgovarati sa poslanicima tamošnje vladajuće partije i opozicije.

Sem njih, delegaciju će činiti i zaposleni u jagodinskim vrtićima, kao i jagodinski privrednici, kojima su zakazani obilasci i sastanci vezani za njihovu sferu rada.

Prethodni tekstUMRO SELENIĆ, RODIO SE RUZVELT…
Sledeći tekstKLUB ,,AKVA 235″ DONEO 19 MEDALJA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime