PALMA: BOŽIĆ JE DAN ZA MIRENJE I PRAŠTANJE

0

Božić je dan za mirenje i praštanje, poručio je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma i dodao da se Božić ne slavi zbog tradicije, već zbog „duhovnog osećaja“.

On je u hramu svetog Jovana Krstitelja u Končarevu kod Jagodine naveo da je uveren da većina građana Srbije ne slavi Božić zato što su to radili njihovi očevi, dede, pradede, već da imaju duhovni osećaj.

„Želim i da pošaljem poruku onima koji su posvađani da se pomire jer Božić je dan za mirenje. Ovo je prilika da oprostimo jedni drugima i onda će Bog oprostiti nama ukoliko smo grešili, a nema bezgrešnog čoveka na svetu“, rekao je Marković, navodi se u saopštenju Uprave grada Jakodina.

On je naveo da će u Jagodini nastaviti da obnavljaju crkve u kojima očekuje više lepih događaja kao što su venčanja i krštenja. Poručio je i međunarodnoj zajednici i institucijama koje odlučuju o sudbini građana Srbije, da zaštite srpske manastire, crkve i groblja na Kosovu i Metohiji od onih koji ruše.

„Pozivam sve one sa kojima smo bili u sukobu, gde je politika posvađala narode, u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i one na Kosovu i Metohiji koji nisu okrvavili ruke nad Srbima, da mi nikada ne možemo da zaboravimo, ni mi njima ni oni nama, ali život mora da ide dalje“, rekao je Marković.

Naveo je i da treba da bude manje retorike koja će svađati narode i dodao da narodi koji su nekada činili Jugoslaviju treba ekonomski da sarađuju, jer samo država koja ima ekonomsku moć, može biti nezavisna.

„Družite se, poštujte se i volite se ljudi. Hristos se rodi“, zaključio je Marković.

(Mondo/Tanjug)

Prethodni tekstParaćinski KUD „Abrašević“ pokazao kako se slavi Božić
Sledeći tekstU Jagodini 47 novozaraženih, jedna osoba preminula

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime