NEOBIČAN PRIZOR IZNENADIO SVILAJNČANE

0

Svilajnčani su sa oduševljenjem pozdravili potez Stefana Milića i Nenada Todorovića koji su kako bi prošli kajakom kroz grad rekom Resavom, prvo reku očistili a zatim zaveslali

KAJAKASI

-Pošto vozimo kajak nepunih šest meseci, nismo spremni da se odmah otisnemo na neku bržu i opasniju vodu. Dok ne savladamo sve tajne ovog sporta, rešili smo da iskoristimo ono što nam je “pred nosom” a to je naša prelepa reka Resava. Na nekim delovima Resave, od smeća se nije moglo preći, iako vozimo male i kajake sa plitkim gazom. Kako bi ispunili naš cilj da odvezemo trasu od oko 20-tak kilometara niz Resavu rešili smo da o svom trošku očistimo pojedine delove obale Resave od smeća, kaže Stefan.

Koliko je jaka volja ove dvojice entuzijasta govori i podatak da su oni već imali jedan pripremni spust ali da su ih drveće u vodi, nizak vodostaj i smeće na obalama ove reke sprečili da kajacima dođu do ušća u Veliku Moravu.

– Sledeći cilj koji sam postavio sebi je da kajakom pređem čitav tok Resave, od izvora na planini Beljanica do ušća u Veliku Moravu-kaže Milić, koji je prošle godine ispunio još jedan cilj, da na biciklu obiđe Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i Mađarsku i pređe preko 2.500 kilometara.

Inače, što se plovnosti Resave tiče ona zbog svog malog i plitkog korita nije pogodna za veće čamce, ali je bila i ranije primamljiva kajakašima pa je tako krajem 50-tih godina prošlog veka u Svilajncu postojao kajakaški klub. Stefan Milić je začetnik ekstremnog biciklizma u ovom resavskom gradu i sada je na čelu biciklističkog kluba “Čiroki”. Sa svojim elanom, nije nemoguće da se Svilajncu u bližoj budućnosti smeši i kajakaški klub.

izvor ALO

Prethodni tekstGIMNASTIKU VRATITI U ŠKOLE
Sledeći tekstOPŠTINA POMAŽE POPLAVLJENIMA U ISPLATI POREZA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime