Palma: Biće „5.000 za gospođu“ i „4.000 za gospodina“

1

Ukinite dnevnice odbornicima i nemojte da plaćate članove Gradskog veća, poruka je predsednika Skupštine opštine Jagodina Dragana Markovića Palme vlastima Beograda, uz podsećanje da u Jagodini nema komunalne policije, niti pauk servisa.

U razgovoru za FoNet, Palma objašnjava da ne želi kaznama da puni budžet, već iz izvornih prihoda, od turizma i poreza na plate.

Da budu zadovoljni korisnici budžeta, istakao je on i poručio da bi budžet trebalo da pripada građanima, a ne političarima.

Prema rečima Markovića, gradovi ne prijavljuju donacije, dok se Jagodina upravo razlikuje po tome što se i na taj način finansira i što štedi. On je najavio da će krajem avgusta povećati davanja za građane Jagodine, pa će biti „5.000 za gospođu i 4.000 za gospodina“.

Pred polazak u školu, Marković najavljuje i 10.000 dinara za porodice sa dvoje i 15.000 dinara za porodice sa troje dece. On je pohvalio sve infrastrukturne radove u Beogradu, koji bi, prema njegovim rečima, trebalo da privuku turiste, napominjući da se i u Beču, zbog radova, zatvaraju pešačke zone, ali da niko ne protestuje.

„Nisam viedeo nijednog Austrijanca, nisam video da nosi neki plakat, nijednog opozicionara da nosi neke znakove ili da ih skida sa ulica“, objasnio je Marković, koji predstavnike opozicije u Beogradu naziva „saobraćajnim tehničarima“.

Kako je istakao, Srbija sada ima para i taj suficit u budžetu trebalo bi iskoristiti za bolji život građana. Upućuje velike kritike na račun poslanika koji ne dolaze na posao, pa ministru finansija predlaže da im ukine plate. Marković precizira da bi plate trebalo da budu ukinute onim poslanicima koji, bez lekarskog uverenja ili odobrenja za službena putovanja, po više od mesec dana ne dolaze na posao.

„Taj parlament, to je tvoja mašina, to je tvoja bruslica, to je tvoja školska klupa, ako si profesor“, predočio je Marković. On je ocenio da je njegova koalicija sa Ivicom Dačićem stabilna i predvideo da će na narednim izborima Jedinstvena Srbija i SPS biti veliko iznenađenje.

Za predsednika Srbije Aleksandra Vučića ima jasnu poruku – da ne gubi vreme na opoziciju.

„Neka pričaju šta žele, narod je video da je njihov program fotelja i da se vrate na vlst, a ne program za bolje sutra građana Srbije“, zaključio je Marković.

Prethodni tekstSNS u Jagodini moli predsednika Vučića da i dalje ostane na čelu stranke
Sledeći tekstBoriši A. koji je osumnjičen da je podvodio dete, preti najmanje 10 godina zatvora

1 KOMENTAR

  1. Mnogi od tih gradjana koji dolaze za pomoc nisu zasluzili. Trebali bi mejlom da omogucite da se na taj nacin zatrazi pomoc normalno uz medicinsku dokumetaciju jer su mnogi bolesni i ne mogu da stoje u redu ceo dan ili vise sati. Inace ovakav vid pomoci podrzavam jer mnogiima i to malo znaci puno.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime