Boriši A. koji je osumnjičen da je podvodio dete, preti najmanje 10 godina zatvora

0

Boriša A. iz Jagodine, koji je osumnjičen da je obljubio i podvodio svoju trinaestogodišnju ćerku, priznao je delo i nalazi se u pritvoru. Muškarac, koga je policija uhapsila kada i oca, osporava kvalifikaciju dela.

Komšije su prijavile Borišu A. da seksualno zlostavlja svoju ćerku, koja je osoba sa posebnim potrebama, i da je podvodi za novac kako bi kupio pivo. U momentu kada je policija upala u kuću Boriše A., dete je bilo nago, a u kući su bila dvojica osumnjičenih.

Viši sud u Jagodini odbio je predlog za određivanje pritvora maloletniku, jer je „priznao delo koje mu se stavlja na teret i ne postoji opasnost uticanja i ometanja daljeg toka istrage“. To je, kako su naveli u sudu, jedini razlog za određivanje pritvora.

– Nakon donošenja naredbe o sprovođenju istrage protiv dva punoletna lica, Više tužilaštvo u Jagodini je Višem sudu u Jagodini dostavilo predlog za određivanje pritvora samo ocu, a ne i drugom punoletnom licu – rekao je za „Novosti“ predsednik Višeg suda u Jagodini Dragan Janićijević. – Viši sud je doneo odluku o određivanju pritvora u skladu sa predlogom Višeg tužilaštva.

Kako je rečeno u sudu, otac se tereti za krivično delo obljuba nad nemoćnim licem član 179, stav 3, u vezi stava 1 Krivičnog zakona u sticaju sa krivičnim delom rodoskrnavljenje iz člana 197 Krivičnog zakonika. Ako bude osuđen, preti mu najmanje 10 godina robije, a najviše 40.

Prethodni tekstPalma: Biće „5.000 za gospođu“ i „4.000 za gospodina“
Sledeći tekstVozom „Romantika“ za Jagodinu 3. avgusta

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime