PACIJENTI SA DIJALIZE – DR KON JE NEOBAVEŠTEN

2

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da u Opštoj bolnici u Ćupriji funkcioniše dijaliza, ali sa smanjenim kapacitetom

„Ovo što je na konferenciji za štampu izjavio dr Kon, oko rada DC u Ćupriji, ne mogu da verujem da je to rekao, ni ja a ni ostali pacijenti sa dijalize. Ili je dr Kon neobavešten ili licemerno odrađuje posao koji mu je dat u zadatak. Zašto to kažem? Pa zato što to što je izjavio ne odgovara istini! DC u Ćupriji ne radi ovih dana smanjenim kapacitetom, već zbrinjava samo slučajeve gde su pacijenti životno ugroženi i to posle silnih peripetija oko prijema na tretman. Na sam dan Uskrsa ni to nije moguće, jer DC tog dana ne radi, pacijenti su prepušteni da im jedino Bog pomogne. Takođe što se tiće broja zaraženih pacijenata i to ne odgovara istini, jer je taj broj višestruko veći i ti pacijenti su razmešteni u bolnicama po Srbiji. Zbog ovakvih stvari često se pitam da li živimo u virtuelnoj stvarnosti?!“ kaže Slobodan Milošević, pacijent iz Despotovca koji već sedam godina tri puta nedeljno ide na dijalizu. 
 
Milošević kaže da su i ostali pacijenti besni ali da neće javno da govore o tome iz straha.
 

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da u Opštoj bolnici u Ćupriji funkcioniše dijaliza, ali sa smanjenim kapacitetom. On je, upitan da li je tačno da je od utorka u Ćupriji obustavljena dijaliza, rekao da to nije potpuno tačno, te da radi sa smanjenim kapacitetom. Objasnio je da postoji jedan sumnjiv slučaj i da osoblje radi sa smanjenim kapacitetom. Čeka se rezultat za sumnjiv slučaj, naveo je Kon.

Služba dijalize Opšte bolnice u Ćupriji neće raditi do utorka a na dijalizu u ovoj zdravstvenoj ustanovi idu pacijenti iz celog Pomoravlja. 

Prethodni tekstPARAĆIN – 26 LICA PREKRŠILO MERU ZABRANE KRETANJA
Sledeći tekstPALMA ČUVARKUĆA – TRADICIJA I SUVENIR IZ DOMA JEDNE JAGODINSKE PORODICE

2 KOMENTARA

  1. Covek “ zdrav “ otiso na redovnu dializu u CU, kada je sledeci put otiso na dialziu dobio je pozitivan rezultat na COVID 19 i odmah je prebacen na Zvezdari. Svi koji su sa njim bili u kontaktu dobili su 28 dana karantina, a da rade test tek u utorak ! Cuprijska bolnica je cela zarazena, a mediji cute o tome !

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime