PALMA ČUVARKUĆA – TRADICIJA I SUVENIR IZ DOMA JEDNE JAGODINSKE PORODICE

4

I ove godine, Jagodinka o kojoj smo i ranije pisali, ukrasila je jaja sličicama Dragana Markovića Palme.

„Palma je čuvarkuća i to je već postala tradicija u našem domu. Ovaj Uskrs proslavljamo bez gostiju iz drugih gradova ali oni znaju da ću im ja sačuvati jaja sa sličicom Palme. To je kod nas obavezno, ova jaja su jedna vrsta suvenira iz Jagodine. Svake godine nam dođe familija iz Beograda i Novog Sada i obavezno nose kući jaja sa Palmom pa pokazuju komšijama i prijateljima. Ranije sam iscrtavala jaja ali ovaj Uskrs nam protiče bez rodbine i prijatelja pa je malo drugačiji, ali tradicija ne izostaje. Fotografije jaja delili smo u našoj viber grupi i svi smo tužni što ne možemo zajedno da provedemo Uskrs, da se smejemo i da u veselju proslavimo praznik. Sekla sam sličice iz novina, kao i pre i lepila ali eto, zbog ove situacije i zbog toga što nećemo da proslavimo Uskrs zajedno, nisam se mnogo ni trudila, ali tradicija je ispoštovana“ kaže ona ali ne želi da joj otkrivamo ime jer kako kaže, ne želi da se reklamira.

Ona kaže da je prve godine farbanje jaja i lepljenje sličica sa likom Dragana Markovića Palme izazvalo nikad veću pažnju i zabavu ukućana.

„Prijatelji sa strane uvek me prvo što pitaju kada dođu u Jagodinu „šta radi Palma“ a kada odlaze „daj nam nešto što podseća na Palmu da se hvalimo po gradu“. Takp je sve i počelo, kaže ona.

Iako deluje kao Njuznet nije neuobičajeno da se uskršnja jaja ukrašavaju sličicama političara, čak je i dnevni list Alo pre nekoliko godina poklanjao sličice političara. 

A kako je ova „tradicija“ počela možete videti OVDE.

 

4 KOMENTARA

  1. Ja vecu nebulozu i glupost odavno nisam video. Kad se skupe svi ukucani, kojima je ovo sprdanje sa Uskrsom zanimljivo, verujem da im koeficijent inteligencije ne prelazi 50 svima ali djuture.

  2. Na vecu glupost I nebulozu nisam odavno video. Kad se skupe svi ti ukucani, kojima je sprdanje sa Uskrsom zanimljivo, verujem da svi onako djuture nemaju koeficijent inteligencije veci od 64.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime