Ostrvo gde se građani bespravno parkiraju biće uklonjeno

2

U okviru projekta uređenja grada i rešavanja saobraćajne gužve u Jagodini, biće rešen problem parkiranja na ostrvu kod kamenog mosta i to najverovatnije, uklanjanjem ovog osrtva. 

„Mi smatramo da je rešenje za to ostrvo koje godinama služi za bespravno parkiranje, najbolje ukloniti. Pratimo žalbe građana i veliki broj njih žali se na bespravno parkiranje na ovom mestu ali i saobraćajne gužve. Tu je gust saobraćaj, velika koncentracija vozila i smatramo da je tu najbolje postaviti kružni tok. Osnovna prednost kružnih tokova je to što su u stanju da propuste veći broj vozila u odnosu na klasičnu raskrsnicu, bila ona sa semaforima ili bez. Ovu činjenicu su potvrdila brojna istraživanja širom sveta. Postavljanje kružnih tokova rešava protok saobraćaja i smatram da je ovo jedno od dobrih rešenja“ kaže Boba Tomić, direktor JP Uređenje i javno osvetljenje.

Pre nekoliko dana na kamenom mostu postavljeni su stubići jer su uprkos mnogim apelima i pozivanja na poštovanje zakona, vozači nastavili da parkiraju svoja vozila na mostu. 

 

Prethodni tekstMinistarstvo prosvete – Nije planirano odlaganje početka školske godine
Sledeći tekstPETOMILIONITI POSETILAC AKVA PARKA – NENAD BABIĆ, NAGRADA TRAJNO BESPLATAN ULAZ U JAGODINSKI AKVA PARK ZA CELU PORODICU

2 KOMENTARA

  1. Pobrini se ti za ove tvoje izvodjace da svaka zgrada bude uradjena po propisu a to znaci da po zakonu o urbanizmu svaki stan mora imati 1,5 parking mesto obezbedjeno, resi ti ulicu Ruzice Milanovic i odvezi ruke policiji jer od jasno postavljenog znaka iz pravca pumpe zabranjenog zaustavljanja i parkiranja vozac od nepropisno parkiranih automobila nema desnu stranu za prolaz skoro nikada a sa leve pesaci nemaju trotoar od istih. Resi ulicu Brace Dirak gde pesaci nemaju trotoar od istih nesavesnih vozaca i resi vecinu ulica i naselja u gradu a ne da sminkas samo oko Aqua parka gde si sveo celu Jagodinu, ove godine si prosao kroz iglene usi ali sledece izbore bice „znali smo se iz vidjenja, dobar dan i dovidjenja“…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime