OSNOVCI RADILI TEST IZ MATEMATIKE

0
U osnovnim školama u Srbiji tačno u 10.00 sati budući srednjoškolci počeli su da rešavaju test iz matematike, u okviru obaveznog završnog ispita.Osmaci imaju dva sata da reše test, a posle podneva očekuju se rezultati i ključ za bodovanje zadataka, na sajtu Ministarstva prosvete.

Ministar prosvete Srđan Verbić rekao je da je jučerašnji, prvi deo završnog ispita protekao regularno, čemu su se, kako je istakao, svi nadali. Izlaznost na ispit iz srpskog (maternjeg jezika), prema podacima iz sedamnaest školskih uprava je 98,16 odsto.

Ove godine imamo približno 69.000 osmaka i oko 74.000 mesta u srednjim školama, a đake i sutra čeka kombinovani test sa pitanjima iz istorije, biologije, geografije, fizike i hemije.

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni u petak, 19. juna a konačni 25. juna. Upis je 6. i 7. jula.

Ove godine je novina što završni ispit nosi 30 bodova, za 10 manje nego lani. Uspeh u školovanju boduje se sa maksimalnih 70 bodova.

Na završni ispit izlaze svi osmaci, pa i oni koji su polagali prijemni ispit za upis u specijalizovane srednje škole, kao i polaznici programa funkcionalnog obrazovanja odraslih.

autor: IG, izvor Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime