ZA UBISTVO TIJANE JURIĆ 4O GODINA

0

Dragan Đurić, optužen za ubistvo Tijane Jurić, osuđen je na 40 godina zatvora, saznaje „Blic“. Odbrana najavila žalbu, otac ubijene devojčice kaže da je zadovoljan presudom.

U višem sudu u Subotici danas u 10 časova Gordana Kojić, predsedavajuća Veća sudija izrekla je maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina Draganu Đuriću (34), mesaru iz Surčina, koji je ubio Tijanu Jurić (15).

Više javno tužilaštvo teretilo je Đurića za pokušaj silovanja i teško ubistvo, i veće sudija je za pokušaj silovanja presudilo 12 godina, a za teško ubistvo 40. Objedinjena kazna ubici je takođe 40 godina.

Sudija je u obrazloženju presude navela da su uzete u obzir i olakšavajuće

okolnosti koje je tokom suđenja odbrana iznosila, ali ni one nisu promenile mišljenje da Đurić dobije manje od maksimalne kazne.

Tijana Jurić

 

Tijana Jurić ubijena je u noći između 25. i 26. jula prošle godine. Njeno telo pronađeno je 13 dana kasnije na improvizovanom smetlištu 23 kilometra od mesta na kojem je oteta u Bajmoku.

Viktor Gosiljac, advokat Đurića, je nakon presude rekao da je ovo samo kraj prvog čina i da će uložiti žalbu, kao i da „ništa nije bilo iznenađenje u sudnici“.

 

Predstavnici Tužilaštva i advokat porodice Jurić, Miro Orović zatražili su ranije za Đurića maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina, dok je advokat okrivljenog Viktor Gostiljac rekao da on, po svemu izvedenom na suđenju, ne može da dobije maksimalnu kaznu.

 

Tužilaštvo i advokat oštećene porodice Jurić smatraju da dokazi izvedeni na glavnom pretresu potvrđuju optužnicu, odnosno da je Đurić izvršio teško ubistvo kako bi prikrio pokušaj silovanja.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/567762/MAKSIMALNA-KAZNA-MONSTRUMU-Djuric-osudjen-na-40-godina-zatvora-za-ubistvo-Tijane-Juric

 

Prethodni tekstREŠENJA IZ SRPSKOG
Sledeći tekstOSNOVCI RADILI TEST IZ MATEMATIKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime