OŠ „RADA MILJKOVIĆ“ UČESTVUJE U RAZMENI ČESTITKI SA DECOM EVROPE

0

U toku decembra 2016. godine Osnovna škola „Rada Miljković“  učestvovuje u jedinstvenoj razmeni novogodišnjih i božićnih čestitki. Ova akcija se realizuje u okviru projekata eTwinning platforme.

rada-m-cesteTwinning je zajednica škola i predškolskih ustanova Evrope. Namenjena je  celokupnom osoblju i učenicima osnovnih škola/predškolskih ustanova za potrebe komunikacije, saradnje , razmene iskustava i razvijanja projekata. Trenutno je ovoj zajednici priključeno oko  171 000 škola i 430 000 nastavnika.

Škola je aktivna u mnogobrojnim projektima tokom cele  godine. eTwinning   timom rukovodi učiteljica Sanja Pribaković, koja je ujedno i autor projekta „Origami magija“ .

-Škola „Rada Miljković“ je aktivna u eTwinning-u od januara 2016. godine. Trenutno imam iza sebe 5 zatvorenih projekata iz prethodne školske godine i 7 novih, koje se realizuju u ovoj školskoj godini. Autor sam projekta „Origami magija“ u  okviru kojeg je maksimalno aktivno 18 nastavnika iz 9 zemalja Evrope. Aktuelna tema mog i svih drugih projekata (u kojima smo partnerska škola) je „Razmena novogodišnjih i božićnih čestitki“.Odeljenje 4/3 je u  napravilo oko 90 origami čestitki. U realizaciji ove, ali i drugih aktivnosti učestvovala je i nastavnica engleskog jezika Ana Vučeljić. Posebno se zahvaljujemo direktoru škole Bobanu Maroviću, koji je sve vreme pružao podršku i omogućio da sve čestitke budu poslate u 15 zemalja Evrope. – istakla je Sanja Pribaković.

Inače, origami radionice realizuju se u odeljenju ove učiteljice već 2 godine. U radionicama učestvuju i roditelji – medju njima je i Ivana Trujić-Davidović, saradnica koja se profesionalno bavi ovom veštinom. Učiteljica je organizovala veliki broj radionica u kojima mnoge odeljenske zajednice škole žele da nauče origami. Većina ovih prelepih predmeta od papira ukrašava školu.

-Želim da istaknem da ova tehnika odlično utiče na poboljšanje manuelnih veština učenika, u toku rada se razvija strpljenje i preciznost, pamćenje, prostorna orijentacija i kreativnost. Glavni motiv je radost i zadovoljstvo tokom zajedničkog rada. Naročito je prisutna radost i uzbudjenje  prilikom svakog kontakta sa učenicima škola Evrope (putem pisama, čestitki, video-konferencija… ) – naglasila je učiteljica Sanja.

Ovu školu će 29. 12. 2016. godine posetiti  Fondacija Tempus – Grupa za škole, predškolske institucije i obrazovanje odraslih  – eTwinning nacionalni tim za podršku iz Beograda. Obići će školu i prisustvovati času Sanje Pribaković,  gde će učestvovati u jedinstvenoj video-konferenciji čestitanja navogodišnjih i božićnih praznika izmedju 9 zemalja Evrope.

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime