U JAGODINI ODRŽAN TRADICIONALNI NOVOGODIŠNJI KOKTEL

0

U sportskoj hali JASSA u Jagodini održan je tradicionalni Novogodišnji koktel u organizaciji predsednika Skupštine grada Jagodine Dragana Markovića Palme. Bilo je prisutno 4700 građana sa teritorije Jagodine, a među njima poljoprivrednici, predstavnici seoskih i gradskih mesnih zajednica, radnici, privrednici, studenti, prosvetni, zdravstveni, kulturni radnici, sportisti, predstavnici Crkve, policije, novinari, političari. Prisustvovao je i prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

4

PALMA :
DO KRAJA SLEDEĆE GODINE 15 FABRIKA U JAGODINI
„ Pre 6 dana na prijemu građana u Skupštini grada Jagodine bilo je 2150 ljudi, a večeras na Novogodišnjem koktelu 4700. Meni narod nije dosadio i ja volim komunikaciju sa građanima. Zvali su me na desetak proslava u Beograd, ali tamo samo političari i direktori, a ja hoću, kao i Ivica Dačić, da se družim sa običnim ljudima“ , rekao je, obraćajući se prisutnima predsednik Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma.

5
„ Do kraja sledeće godine u Jagodini će biti 15 fabrika. Imamo tri industrijske zone. Jednu, u kojoj je Italijanska ulica gde već radi mnogo fabrika. Drugu, ovu turističko – sportsku, koju je u toku ove godine posetilo 380 000 turista i treću, na Vinoračkom putu, preko puta nekadašnje kasarne. Već smo potpisali ugovor sa dva italijanska investitora koji će tu zaposliti 200 ljudi. Jagodina u prvih deset mesci ove godine ima suficit od 15 000 000 dolara i kada bi svi gradovi imali suficit povećavala bi se primanja“, rekao je Marković i istakao da za ovaj koktel nijedan dinar nije otišao iz gradskog budžeta već je sve platilo 5 donatora.
Marković je rekao da je Jagodina jedan od najmirnijih gradova u Srbiji, gde ima najmanje kriminala i na tome zahvalio građanima i dodao da neće uvoditi komunalnu policiju, iako Jagodina, prema broju stanovnika, ima pravo na 40 komunalnih policajaca.

DAČIĆ :
JEDINSTVENA, SLOŽNA I STABILNA SRBIJA JE JAKA SRBIJA

„ Naš cilj je da svake godine uradimo nešto više za našu zemlju, da razvijamo životni standard, da se otvaraju nova radna mesta. Toga nema bez jedinstvene Srbije. Ako smo jedinstveni, složni, ako u Srbiji vlada stabilnost, onda je Srbija jaka“ , poručio je šef srpske diplomatije, Ivica Dačić.
„ Samo jaka Srbija može da zaštiti naše nacionalne interese i Kosovo i Metohiju i Republiku Srpsku i prava Srba u Hrvatskoj. Naš je cilj da idemo u Evropsku uniju, ali i da zaštitimo naše nacionalne i državne interese. Toga nema bez naše dobre saradnje sa Rusijom i Kinom i zato niko ne može na nas da utiče da vodimo neku antirusku politiku. Oni koji su dali Hrvatima helikoptere, sada se bune zašto mi jačamo Srbiju“ rekao je Dačić.
„ Mi želimo da Srbija bude jaka da bismo odbranili Srbiju, a ne da bismo bilo koga drugog napadali“ zaključio je Dačić.
Dačić je kazao i da je Jagodina lider u dovođenju investicija i otvaranju novih radnih mesta, zahvaljujući Draganu Markoviću Palmi, koji je, kako je rekao, na mnogo visoki nivo podigao ugled Jagodine.
Na Novogodišnjem koktelu u Jagodini, nastupili su Šaban Šaulić, Lepa Lukić i Nadica Ademov.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime