OŠ „GORAN OSTOJIĆ „UČESTVUJE NA TAKMIČENJU „DABAR“

0

Po prvi put OŠ „Goran Ostojić“ učestvuje na Međunarodnom takmičenju iz računarske i informatičke pismenosti „Dabar“. Takmičenje goran-ostojic-tamicenje„Dabar“ je međunarodno takmičenje iz računarske i informatičke pismenosti za učenike osnovnih i srednjih škola. Njegov glavni cilj je povećanje interesovanja učenika za računarstvo i informatiku.  Računar nije samo sredstvo komunikacije, pretraživanje interneta, slušanje muzike i gledanje filmova već i neiscrpan izvor zanimljivih logičkih problema.
Na zanimljiv i interaktivan način kroz ovo takmičenje učenici se upoznaju sa oblastima računarstva i informatike. Pitanja su tako koncipirana da kod učenika razvijaju veštine rešavanja problema, algoritamski način razmišljanja, logičko rešavanje problema, pravilnu upotrebu informacionih tehnologija i njen uticaj na društvo.
U celoj Srbiji učestovalo je 35 554 takmičara u svim kategorijama. U našoj školi učestovalo je 7 učenika viših razreda  i 107 učenika nižih razreda. Učenici su ostvarili dobre rezultate s obzirom da se prvi put susreću sa ovakvim načinom rešavanja zadataka. Niži razredi imaju samo školsko takmičenje, dok viši imaju i republičko takmičenje. Takmičenje je realizovano u periodu od 12-16.11.2016. za više razrede i od 21-25.11.2016. za niže razrede.
Ceo ovaj projekat ne bi bio moguć bez velikog angažovanja profesora razredne nastave Mladena Gligorijevića i profesora informatike i računarstva Vladana Obradovića.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime