OD ČEGA JE UMRO DŽORDŽ MAJKL?

0

Bivši menadžer Džordža Majkla, Majkl Lipman, izjavio je da je muzičar preminuo od posledica srčanog zastoja, a britanski tabloid „Dejli mejl“ podseća da je smrt pop ikone nastupila je posle nekih 18 meseci koje je proveo na lečenju u najskupljoj klinici u Švacarskoj, Kuschnacht Practice u blizini Ciriha.

Šuškalo se da se Majkl u Cirihu leči od depresije izazvane njegovom dugogodišnjom neuspešnom bitkom sa sidom. Međutim, Džordž je uporno odbijao da otkrije javnosti svoje razloge boravka na klinici.

Kada je 2011. dospeo u bečku bolnicu zbog lečenja od upale pluća, ta vest izazvala je spekulacije na društvenim medijima da je Majkl zapravo HIV pozitivan. Međutim, njegov PR je tada u zvaničnoj izjavi napisao: „Džordž Majkl ima upalu pluća i svako drugo nagađanje o njegovoj bolesti je neosnovano i netačno“.

Majkl je, doduše, u povremenim, retkim intervjuima, priznao da je bio zavistan od različitih droga i lekova kao i da je bio sklon seksu sa anonomnim gej muškarcima.

Njegov brazilski ljubavnik Anselmo Felepa je preminuo od posledica HIV-a 1993. Potom je 1998. godine Majkl uhvaćen u seksualnom činu sa muškarcem u jednom javnom WC-u. U februaru 2006. je uhapšen zbg posedovanja droge klase C, a jula iste godine optužen za seksualnu aktivnost u londonskom parku.

Potom je 2010. godine uhapšen jer je uleteo rendž roverom u izlog jedne prodavnice pod uticajem droge. Prijavio se tada na 14-dnevnu deotksikaciju, a kasnije objasnio da je bio zavistan od pilula za spavanje.

Sledeće godine je priznao da je zavistan od krek kokaina a prošle godine nije se pojavio na venčanju dobre prijateljice Geri Halivel, pa su opet krenule glasine da je na drogama i da puši 25 džointa marihuane dnevno.

Upravo zbog tih brojnih adikcija, navodno se i prijavio na Kusnacht Practice prošle godine. Reč je o vrlo diskretnoj ustanovi koja ne prenosi tračeve medijima.

Još uvek nije jasno da li je to lečenje u Cirihu pomoglo Majklu i da li je srčani udar – koji njegovi menadžeri navode kao zvaničan uzrok smrti – posledica godina brzog življenja.

Očekuje se da če policija sprovesti punu istragu na muzičarevom imanju u Oksfordširu i otkriti da li je u trenutku smrti u njegovom telu bilo tragova nekih lekova ili droga, kao i da li je patio od bilo kojih bolesti.

Sinoć je njegov agent naveo samo da je Majkl preminuo „mirno u svom domu“ ne iznoseći uzrok smrti.

„S velikom tugom i bolom potvrđujemo da je naš voljeni sin, brat i prijatelj Džordž preminuo u svom domu tokom božićnih praznika. U ovom teškom trenutku, porodici je najvažnije da sačuva privatnost, koja neće u ovom trenutku više davati izjave na ovu temu“ stoji u izjavi koju je objavio agent pevača.

Policija grofovije Oksfordšira je potvrdila da je Hitna pomoć stigla u dom slavnog pevača u jedan sat po lokalnom vremenu i konstatovala da nije bilo sumnjivih okolnosti smrti.

CNN, pozivajući se na Press Association prenosi da je Majkl Lipman, menadžer Džordža Majkla, otkrio da je slavni prevač navodno preminuo od posledica srčanog zastoja.

Daily Mail/ M.K.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime