Sistem Amber Alert u Srbiji će nositi naziv „Pronađi me!“

0

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova dr Danilo Stevandić održao je danas sastanak radne grupe za uvođenje sistema za hitno obaveštavanje javnosti o nestanku maloletnog lica, na kome su razmotreni do sada preduzeti koraci na uspostavljanju ovog sistema koji će u Srbiji nositi naziv „Pronađi me!“.

Stevandić je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova izradilo Instrukciju o postupanju policijskih službenika u slučaju prijave nestanka maloletnog lica i načinu hitnog obaveštavanja javnosti, koja definiše jasne i precizne korake aktiviranja i funkcionisanja sistema.

U saradnji sa Ministarstvom informisanja i telekomunikacija i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije, kako je ukazao, počeo je rad na izradi platforme za hitno obaveštavanje javnosti.

Stevandić je precizirao da bi građani o nestanku maloletnog lica, prema do sada dogovorenim kriterijumima, trebalo da budu obaveštavani putem SMS poruke, prekidom televizijskih i radio emisija, kao i kajronima na auto-putu, aerodromskim, autobuskim i železničkim stanicama.

Državni sekretar je još jednom podvukao važnost međuresorne saradnje svih učesnika ovoga procesa kako bismo za rezultat imali efikasan sistem i zahvalio se svim članovima radne grupe na dosadašnjem zalaganju.

U sastavu radne grupe za uvođenje sistema „Pronađi me!“, koju je februara ove godine, formirao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, predstavnici su više resornih ministarstava, Centra za nestalu i zlostavljanu decu i udruženja „Astra“.

 

Foto MUP

Prethodni tekstIzolujte svoj dom – evo koje su prednosti izolovane kuće
Sledeći tekstBORILAČKA VEŠTINA VING ČUN KAO EFIKASNO SREDSTVO SAMOODBRANE I PREVENCIJE NASILJA U DRUŠTVU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime