OLJA BEĆKOVIĆ: PREKO MENE PORUČUJU KAKO DA RADE NOVINARI KOJI ŽELE DA ZADRŽE POSAO

0

Novinarka Olja Bećković uz Milicu Pešić (Media Diversity Institute) i Dušana Mašića (BBC), gostovala je u britanskom parlamentu u Londonu, na tribini o stanju u medijima u Srbiji.

oljabeckoviculondonu

Bećkovićeva je u vezi sa prestankom emitovanja njene emisije “Utisak nedelje” na TV B92 istakla da je tražena forma da se ona skloni sa televizije a da to ne liči na cenzuru.

Meni je rečeno — možeš da nastaviš u nedelju da radiš pod uslovom da prelaziš od novembra na Info kanal”, objasnila je Olja Bećković i istakla da to nije izgledalo kao poslovni predlog, već kao ucena.

Bilo je važno da se vaspita javno mnjenje, dodala je Bećkovićeva, “a sada ispada da je nevaspitano pitati premijera i da je jedino vaspitano reći — mikrofon je vaš!”.

Cela stvar se pogrešno doživljava kao odnos jednog političara i jedne novinarke. Nije stvar u tome da je ukinuta jedna emisija. Ona je ukinuta simbolično… Preko mene je preneta poruka kako ima da izgledaju mediji ubuduće i kako da rade novinari ukoliko žele da zadrže radno mesto.”

U britanskom parlamentu na tribini o stanju u medijima u Srbiji govorili Milica Pešić, Dušan Mašić i Olja Bećković.

Veče sa Oljom Bećković u britanskom parlamentu organizovao je Srpski siti klub.

Peđa Urošević, Cenzolovka Foto: Nenad Obradović 

Prethodni tekstVLASNIK NAJVEĆEG POLJA KONOPLJE U HRVATSKOJ: STRANCI NAM SE SMEJU!
Sledeći tekstVEČERAS NAJBOLJA ZABAVA U RESTORANU „SKY ROMANSA“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime