OD OVE GODINE SVI HOTELI, VILE, APARTMANI OBRAČUNAVAĆE BORAVIŠNU TAKSU

0

Od 2018. svi hoteli, vile, apartmani, studija i sobe za iznajmljivanje u Grčkoj dužni su da gostima obračunaju porez na boravak – takozvanu boravišnu taksu.

Plaćanje boravišne takse je uvedeno u hotelima od 1-5 zvezdica kao i ostalim smeštajnim kapacitetima (apartmanima, sobama, zasebnim vilama) koji primaju goste na jedan ili više dana. U kampovima i posebno određenim kategorijama, boravišna taksa se ne plaća, navodi sajt Grčkainfo.
Boravišna taksa se računa kao fiksni iznos po danu i po smeštajnoj jedinici – ne po osobi. U zavisnosti od vrste smeštaja iznosi:
– 4 evra po sobi dnevno za hotele sa 5 zvezdica
– 3 evra po sobi dnevno za hotele sa 4 zvezdice
– 1,5 evra po sobi dnevno za hotele sa 3 zvezdice
– 0,5 evra po sobi dnevno za hotele sa 1-2 zvezdice
– 0,5 evra dnevno za privatne sobe, studija i apartmane.
Boravišna taksa se plaća prilikom odjave iz smeštaja – neposredno pre odlaska. Vlasnik ili menadžer smeštaja ili hotela će vam izdati posebnu potvrdu o primanju uplate koja sadrži: datum izdavanja, ime osobe kojoj je smeštaj izdat, datume boravka, iznos naknade.
Iako nijedan zvanična institucija Grčke nije objavila obaveštenje da će se kontrola plaćanja boravišne takse proveravati na graničnim prelazima, za svaki slučaj potvrdu obavezno sačuvajte do izlaska iz zemlje.
Autor: Grčkainfo
Prethodni tekstU PONEDELJAK 7. MAJA RADIONICA DEKUPAŽA
Sledeći tekstSTRANI DRŽAVLJANIN VOZIO AUTO PUTEM 228 KM NA SAT

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime