Od danas dostava vozačkih dozvola na kućnu adresu

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da se građani od danas mogu na šalterima policijskih stanica ili uprava, prilikom podnošenja zahteva, izjasniti da li žele da im se vozačka dozvola dostavi na kućnu adresu.

Naime, Pravilnikom o izmenama i dopunama Pravilnika o vozačkim dozvolama, koji počinje da se primenjuje od danas, stvoreni su pravni uslovi da se vozačke dozvole mogu dostavljati na adresu prebivališta građana.

Nakon što se građanin, koji podnosi zahtev za izdavanje vozačke dozvole, opredeli da mu se ona dostavi na adresu prebivališta, uručenje izdatog dokumenta na adresu vrši JP „Pošta Srbije“, a građanin pomenutom preduzeću plaća troškove dostave u iznosu od 117 dinara prilikom uručenja.

Građanin je u obavezi da, nakon preuzimanja nove vozačke dozvole, uništi prethodnu, dok će neuručene vozačke dozvole JP „Pošta Srbije“ dostavljati organizacionoj jedinici MUP-a, odnosno policijskoj stanici ili upravi teritorijalno nadležnoj po prebivalištu građanina, gde će potom moći da se preuzme.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je početkom godine uvođenje ove nove usluge MUP-a, podseća se u saopštenju.

Prethodni tekstUhapšena pod sumnjom da je zloupotrebila službeni položaj
Sledeći tekstObaveštenje o akciji suzbijanja komaraca

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime