Uhapšena pod sumnjom da je zloupotrebila službeni položaj

0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu, uhapsili su B.M.S. (1963), odgovorno lice Centra za socijalni rad u Paraćinu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštila je policija.

Ona se sumnjiči da je u periodu od 2015. do 2019. godine zaključila ugovore o radnom angažovanju na privremenim i povremenim poslovima i o volontiranju sa četiri osobe iz Paraćina, a zapravo ih je uputila da faktički obavljaju administrativno-tehničke poslove u Odeljenju za lokalnu poresku administraciju Opštinske uprave u Paraćinu.

Sumnja se da je B.M.S. na ovaj način ovim osobama omogućila neovlašćeni pristup podacima koji se prema Zakonu o poreskom postupku i poreskoj administraciji smatraju službenom tajnom, a pritom im isplaćivala ugovorenu novčanu naknadu ili jednokratnu novčanu pomoć za sve vreme radnog angažovanja, iako oni nisu obavljali niti jedan posao u Centru za socijalni rad, u kojem je osumnjičena odgovorno lice.

Ona se takođe sumnjiči da je u istom vremenskom periodu zaključila ugovore o nabavci robe široke potrošnje sa jednim privrednim društvom iz Paraćina, kao i da je od jedne radnje nabavljala pogrebnu opremu bez ugovora o kupoprodaji robe. Na ovaj način je favorizovala navedene dobavljače, omogućila im plasman i prodaju njihove robe mimo zakona, kao i korist u iznosu od 2.096.054 dinara.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javno tužilaštva u Kraljevu.

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime