Od 15. juna besplatna putarina kroz Makedoniju, kartice će se deliti na granici

0

Svi državljani Srbije koji u Severnu Makedoniju budu dolazili automobilom od 15. juna do 15. avgusta na granici će dobijati karticu sa 760 denara za plaćanje putarine na auto-putu „Prijateljstvo“ prenosi Danas.

Prema odluci Vlade Severne Makedonije, turistima iz Srbije je namenjeno ukupno 200.000 „napunjenih“ elektronskih „M-smart“ kartica za plaćanje putarine u predstojećoj letnjoj sezoni.

Kako je agenciji Beta rečeno u vladi u Skoplju, pravo na korišćenje te kartice će imati svi srpski državljani koji automobilom putuju po Severnoj Makedoniji po „Koridoru 10“, na kojem su naplatna mesta opremljena za korišćenje elektronskog sistema plaćanja.

Davaće se po jedna kartica po automobilu prilikom ulaska na Graničnom prelazu „Tabanovce“, što će kontrolisati Ministarstvo unutrašnjih poslova i Javno preduzeće za državne puteve.

„Ovo je gest zahvalnosti Srbiji i srpskim građanima koji su uvek dobrodošli da odmor provedu u Severnoj Makedoniji“, ističu u Vladi Severne Makedonije u izjavi agenciji Beta.

Tih 200.000 „M-smart“ kartica za elektronsko plaćanje putarine na auto-putu koji spaja sever i jug zemlje vladu u Skoplju će, sa izradom i uplaćenom sumom, ukupno koštati 172 miliona denara (oko 2,8 miliona evra).

Prethodni tekstZaplovio brodić Kapetan Koča (VIDEO)
Sledeći tekstJagodinke povele sa 1:0 u finalu plej-ofa

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime