OBOREN REKORD, VIŠE OD 10.000 LJUDI POSETILO MUZEJ DINOSAURUSA U SVILAJNCU! POZNATI SADILI STABLA!FOTO

0

Juče je u Svilajncu održan Otvoreni dan u Prirodnjačkom centru. Ulaz je bio slobodan za sve i ova jedinstvena ustanova nauke i obrazovanja zabeležila je rekordnu posetu, više od 10.000 ljudi!

Prvo je u svilajnačkom obdaništu „Dečja radost“ obavljeno ozelenjavanje parka kako bi mališani pored prelepog objekta dobili i jednako lep park. Ovako izgleda vrtić u Svilajncu:

2 3 4 6Među ličnostima iz javnog života Srbije koje su posadile po jedno drvo kao doprinos ozelenjavanju parka bili su Ambasador Turske Mehmet Kemal Bozaj, predstavnici Ambasada SAD-a, Velike Britanije, reditelj Kokan Mladenović, direktor TV B92 Veran Matić, bivši košarkaš Nikola Lončar, glumac Svetislav Bule Goncić, glumica Iva Štrljić, predstavnici Fondacije Novak Đoković, predstavnci medijskih kuća koje su pratile i pomogle obnovu vrtića, rukovodstvo opštine Svilajnac i mnogi drugi.

17

19 18 9 8 11

Predsednik opštine Svilajnac objanio je da je ideja bila da se projekat obnove vrtića završi na jedan svečan i radostan način za sve:
„Na ovaj način zahvaljujemo i svim ljudima koji su nam pomogli u obnovi našeg jedinog vrtića u gradu i evo nešto više od godinu dana nakon poplave imamo vrtić kakvim možemo da se ponosimo. Hvala medijima, ambasadama, ljudima iz sveta sporta, glume, javnog života.“

22

Vrtić „Dečija radost“, koji je potpuno uništen u prošlogodišnjim poplavama, rekonstruisan je donacijama vrednim oko 900.000 evra i u njemu danas boravi više od 400 mališana.

Svilajnac je jedan od gradova koji je najviše stradao u majskim poplavama, pri čemu je oštećeno oko 2.700 kuća a ukupna šteta na javnim i privrednim objektima i poljoprivrednom zemljištu procenjena je na oko 13 miliona evra.

Poznate ličnosti su u prisustvu mališana vrtića „Dečja radost“ i uz njihvu pomoć posadili oko 20 sadnica:
„Svako drvo je potpisano kao uspomena, a sa donacijama igrališta za decu i ozelenjavanjem konačno je i dvorište našeg vrtića završeno sa obnovom i danas se možemo pohvaliti da imamo jedan od najsavremenijih i najopremljenijih vrtića u zemlji“ – izjavila je direktorka PU „Dečja radost“ Zorica Đorđević.

25 26 27 28 29Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović preuzeo je ulogu vodiča i gostima i posetiocima pokazivao replike dinosaurusa, minerale, govorio im o promenama kroz koje je zemlja prolazila i pokazao jedno zavidno znanje o postanku sveta.

tekst i foto Anita Mitrović

Prethodni tekstZA PRETNJE VUČIĆU PREKO MREŽA – ELEKTRONSKI NADZOR I ZABRANA KORIŠĆENJA INTERNETA!
Sledeći tekstNOVI GOCIN RECEPT: KNEDLE SA ŠLJIVAMA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime