NOVI STANOVI ZA IZBEGLIČKE PORODICE U PARAĆINU (VIDEO)

0

U naselju Dankovo u Paraćinu, simboličnim presecanjem vrpce, danas je obeležen završetak stambene zgrade, u kojoj je 20 porodica izbeglih iz Hrvatske i BiH, dobilo stanove.

Ključeve su im uručili generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović, predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović, predstavnik delegacije EU Štefen Hudolin i pomoćnik komesara za izbeglice Ivan Geginov.

U ime izbeglica koji su dobili stanove zahvalio se Zvjezdan Rundek, izbeglica iz BiH.

„Imamo dva kupatila, dobili smo nameštenu kuhinju, samo da se uselimo, stavimo malo stvari i već možemo da se uselimo narednih dana i presrećan sam stvarno“, rekao je Rundek.

Reč je o stanovima koji su izgrađeni u okviru Regionlanog stambenog programa u Srbiji, a finansijska sredstva za njihovu izgradnju obezbeđena su delom iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, kojim upravlja banka za razvoj Saveta Evrope. Zemljište i infrastrukturu obezbedila je opština.

„Danas, bez ovog i objekta u Golubincima, imamo rešenih 3.700 izbeglica, nastavićemo intenzivno da radimo, to je nešto što će i narednih godina biti naš prioritet“, rekao je Odalović, obraćajući se izbeglicama.

Odalović je rekao da se kroz ovakve projekte rešava krov nad glavom za oko 7.000 izbeglih porodica, kao i da će do kraja godine biti useljeno još nekoliko stotina stanova.

„Sve ovo je predugo trajalo, ali nije samo problem krov nad glavom, još mnogo je problema koje izbegilce moraju da reše, ima puno otvorenih pitanja u krajevima odakle ste, koje treba rešiti, mnogo je prepreka koje vam se postavljaju, posebno u Hrvatskoj, ali mi ćemo raditi svoj deo posla“, rekao je Odalović.

Paunović je istakao da će opština Paraćin i dalje intenzivno raditi, „dok god bude trebalo“ na zbrinjavanju izbeglica, koji su svoje utočište našli ovde.

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime