Noć istraživača pod sloganom „Ulice pod svetlom nauke“

0

Ove godine se 30.septembra održava 13. EVROPSKA Noć istraživača pod sloganom „Ulice pod svetlom nauke“. U svim pomoravskim gradovima najmlađe zaljubljenike u nauku očekuje zanimljiv i raznovrstan program iz različitih naučnih oblasti. Realizator ove manifestacije za Pomoravlje je Regionalni tim podrške za nauku, obrazovanje i umetnost NOU tim.

Jagodina: Velika naučna avantura  Istraživačka avantura, 30. septembra od 17 časova, odigrava u Internacionalnoj školi „Crnjanski“. Posetiocima ćemo omogućiti da zavire u čudesni svet svetlosti i magneta. Okušaće se u rešavanju naučnih zagonetki, ali i proputovati digitalnim svetom. Takođe, sve posetioce vodimo u malu šetnju svemirom.

Svilajnac: Velika naučna avantura Istraživačka noć 30. septembra počinje u Prirodnjačkom centru Srbije od 17 časova. Istraživaćemo fosile, postaćemo naučni detektivi i otkriti tajne forenzike. Zavirićemo i u mikrosvet i uživati u svim njegovim čarima.

 Ćuprija: Velika naučna avantura: Vrata nauke otvaramo 30. septembra od 17 časova u Visokoj medicinskoj školi. Istražićemo čudesni svet magnetizma, okušaćemo se u pravljenju ekoloških vozila na električni i vazdušni pogon. Najmlađe istraživače će u Ćupriji dočekati internacionalni tim volontera, iz Srbije, Litvanije i Turske, na radionicama izrade solarnih punjača i solarnog sata, koje su sastavni deo međunarodnog programa „STEM with ART“.

U Despotovcu je Noć istraživača već počela. Pozvali smo učenike osnovnih škola da uz pomoć svojih nastavnika pošalju snimke najzanimljivijih ogleda koje izvode na časovima. Oni na tome već vredno rade, a mi ćemo vam omogućiti da zavirite u njihove učionice i kabinete i osetite delić atmosfere sa časova. Na taj način ćemo umnožiti radost saznanja i učenja i svi zajedno učestvovati u Noći istraživača.

Ove godine Noć istraživača stiže i u Rekovac . Mladi kreativci će imati mogućnosti da se iskažu u stvaranju vizuelnog identiteta Evropske noći istraživača. Upotrebljavajući različite tehnike i istražujuči raznovrsne načine iskazivanja svoje inspiracije moraće da odgovore na zadatak da naprave logo ili kratak video zapis o Evropskoj noći istraživača.

Paraćin: Geometrija za početnike: Najviše istraživačkog žara prethodnih godina pokazali su najmlađi. Ove godine oni kreću stopama Euklida i Dekarta kroz jedan geometrijski izazov. Predškolci i učenici nižih razreda osnovnih škola pokazaće svoju kreativnost i od slamčica praviti geometrijske oblike, figure ili novogodišnje ukrase. Na njima je da puste mašti na volju i pošalju nam fotografije svojih radova.

Prethodni tekstRekovčani odbranili zemlju na kojoj su mašine „Balkan mining and minerals“ planirale istraživanja
Sledeći tekstSavet za štampu: List Informer ponizio žrtve, uznemirio javnost i zastrašio svoje čitaoce

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime