NI JEDAN OD TRI NOVA FIATOVA MODELA NEĆE BITI PROIZVEDEN U SRBIJI

0

FIAT-ov turski partner, kompanija Tofas, najavila je da će da investira milijardu dolara u fabriku u Bursi, kako bi se u tom pogonu stvorili uslovi za proizvodnju novih automobila italijanske kompanije.

U pitanju su modeli koji će biti naslednici odlazećeg modela Bravo, kompaktne limuzine Linea, kao i još jedan automobil koji će u gami FIAT-a zauzeti mesto nekadašnjeg modela Stilo karavan, koji je ukinut 2008. Početak proizvodnje prvog od pomenutih vozila najavljen je za 2016, a sva tri automobila će deliti platformu sa FIAT-om 500L, odnosno krosoverima 500X i Jeep Renegade. Realizacijom ovog projekta, FIAT će praktično preseliti proizvodnju naslednika modela Bravo u Tursku. Do sada se Bravo proizvodio u Italiji, a proizvodnja aktuelnog modela je završena u julu 2014, dok se ovaj automobil još uvek pravi u pogonu u Brazilu.

Iako se u vesti o novim modelima ne spominje FIAT-ova fabrika u Kragujevcu, po svemu sudeći u tom pogonu će se i dalje proizvoditi samo jedan model, FIAT 500L. Ako se realizuju najavljeni planovi, to će značiti da je FIAT još jednom zaobišao kragujevačku fabriku kao moguću lokaciju za proizvodnju nekog od novih modela. Prethodno je saopšteno da će se naslednik FIAT-a Punto proizvoditi u Poljskoj, dok se FIAT 500X proizvodi u Italiji.

Nitro.rs

Prethodni tekstKONKURS ZA KUPOVINU KUĆA BIĆE RASPISAN 13.NOVEMBRA
Sledeći tekstĐACI PEVAJU ,,SA KOSOVA ZORA SVIĆE“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime