NERADNI DANI SU OD 29.APRILA DO 3.MAJA

1

Godina 2016. nije naklonjena radnicima, bar što se tiče prolećnih neradnih dana tj. pravoslavnog Uskrsa i Praznika Rada (Prvi Maj). Godine 2016. ova dva praznika se poklapaju. Pravoslavni Uskrs, prvi dan, je u nedelju prvog maja. Praznik rada, Prvi maj, prvi dan pada u nedelju. Po zakonu Republike Srbije ako državni praznik (za verski to nije slučaj) padne u nedelju, slobodan dan se prenosi na ponedeljak. Kako se za Paznik rada praznuje dva dana, neradni dani su ponedeljak (02. Maj) i utorak (03. Maj). Sve u svemu za Pravoslavni uskrs i Praznik rada građani Srbije u 2016. godini će imati dva slobodna dana.

No nije sve tako „crno“ Veliki Petak se takođe praznuje. Za vernike pravoslavne veroispovesti Veliki Petak u 2016. pada 29. Aprila.

Sa ova tri praznika i vekendom između njih ostaje 5 neradnih dana koje na lep način mogu da se iskoriste za neko kraće putovanje. Problem je što će tada gužve biti ogromne pa ne bi bilo loše da na vreme mislite i isplanirate svoje aktivnosti za taj produženi vikend.

Da sumiramo, neradni dani su

  • Petak 29. April
  • Subota 30. April
  • Nedelja 01. Maj
  • Ponedeljak 02. Maj
  • Utorak 03. Maj

www.svetputovanja.info

Prethodni tekstVISOKE KAZNA ZA ONE KOJI NE ČISTE ZA LJUBIMCIMA
Sledeći tekstDS I LDP PRIJAVILI SNS ZBOG KRŠENJE PREDIZBORNE TIŠINE U JAGODINI

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime