NEMCI ULAŽU U SVILAJNAC, DANAS POTPISAN UGOVOR

0

U godini koja je za nama napravljen je veliki iskorak u privrednom razvoju opštine Svilajnac, u dovođenju novih investitora koji će u narednoj godini uložiti preko milijardu dinara. Među investitorima dominiraju nemačke kompanije iz sveta elektronike. Pored kompanije HDT koja je već kupila zemljište u industrijskoj zoni, novi investitor je i “A – 2000”.

Delegacija opštine Svilajnac prethodnog meseca je posetila je proizvodni pogon nemačke kompanije “A2000” koji se nalazi u Frizenhajmu. Danas je ova kompanija iz oblasti elektronike potpisala ugovor sa Opštinom Svilajnac. Kompanija „A2000“ bavi se proizvodnjom štampanih elektronskih ploča i poslovaće u Novoj zoni privređivanja gde je kupila zemljište površine 1ha, i planira izgradnju proizvodnog pogona površine preko 1000m2.

„Ovo je dugo pregovarana investicija koja je sada i formalno zaključena. Potpisan je ugovor i sa izvođačem radova i očekujemo da se u martu krene sa izgradnjom fabrike, a da u julu kompanija A2000 počne sa radom“, izjavio je ovom prilikom predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.
„А2000“ je četvrta poptisana investicija u ovoj godini i za Svilajnac i od marta naredne godine krenuće sa zapošljavanjem radnika kako bi ih obučila za rad u proizvodnji  u kojoj će ukupno biti zaposleno 100 radnika.
Thomas Muller, direktor i suvlasnik kompanije istakao je da je jako zadovoljan saradnjom sa Opštinom Svilajnac i dodaje: “Razmatrali smo razne lokacije ali naš spisak kriterijuma odlučio je gde ćemo poslovati. Svilajnac se vrlo brzo istakao kao pozitivan grad koji u potpunosti ispunjava naše kriterijume. Ono što je važno je da se ovde u školi već obrazuje stručni kadar koji je potreban za našu proizvodnju.“

U 2020.godini novu fabriku izgradiće i novi investitor iz Švajcarske.

Ovo dovodi do zaključka da će u narednoj godini u opštinu Svilajnac, iz budžeta Opštine, fondova Evropske unije, Vlade Republike Srbije i privatnog kapitala biti investirano oko 4 milijarde dinara što opštinu Svilajnac stavlja “rame uz rame” sa nekim višestruko većim opštinama i gradovima.

 

 

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni tekstSVILAJNAC – MALI GRAD – VELIKI PROJEKTI
Sledeći tekstPALMA: OD 1. FEBRUARA NAREDNE GODINE 400 MLADIH LJUDI ĆE BITI ZAPOSLENO U PRIVATNOM SEKTORU U JAGODINI, A 50 POSTO PLATE ĆE DAVATI GRAD, A 50 POSTO POSLODAVAC

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime