Naučni karavan u Svilajncu 28. a u Jagodini 29. septembra

0

Evropska manifestacija Noć istraživača pod sloganom „Svetlost nauke ove godine je prerasla u Nedelju istraživača. Naučni karavan prolazi svim pomoravskim gradovima, a najmlađe zaljubljenike u nauku očekuje zanimljiva naučna avantura. Realizator ove manifestacije za Pomoravlje je Regionalni tim podrške za nauku, obrazovanje i umetnost NOU tim.

U Svilajncu  istraživačka noć počinje 28.septembra u Prirodnjačkom centru Srbije od 17 sati. Naučićemo kako nastaju fosili, otkrivaćemo tajne magnetizma, postaćemo naučni detektivi i kroz eksperimente ući u tajne nauke. Zavirićemo u mikrosvet i uživati u njegovim čarima. Saznaćemo šta su spektri i kako nastaju, a SVETLOST NAUKE će nam obojiti veče duginim bojama.

Poslednja stanica je Jagodina u petak 29. septembra. Domaćin je Internacionalna škola „Crnjanski“.
„U hali njihovog sportskog centra čekamo vas od 16 časova.
To je jedinstvena prilika da upoznate superheroje i moćnu nauku koz istoimenu radionicu Fakulteta pedagoških nauka.. Forenzičari PU Jagodina će vam predstaviti kako koriste nauku u razreševanju zločina. Kroz svet minerala sprovešće vas  kustosi Zavičanog muzeja. Učimo programiranje i robotiku, rešavamo naučne kvizove. Uz pomoć nauke napravimo zanimljive igračke. Upoznajemo sva čudesa nauke kroz igru i zabavu“ navode u saopštenju organizatori.

 

Prethodni tekstDeo Jagodine u sredu bez struje
Sledeći tekstVlada Srbije proglasila 27. septembar za Dan žalosti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime