ŽREBANJE ZA REDOSLED NA GLASAČKOM LISTIĆU U 19 15

0
16.03.2014. BEOGRAD, IZBORI, Izborno mesto Osnovna sskola 'Jovan Popovich' na Karamburmi. U Srbiji se odrzzavaju vanredni parlamentarni izbori, izbori za Skupsstinu grada Beograda. Snimio: Nenad Negovanovich

U trku za šefa države ulazi 11 kandidata, a njihov redosled na glasačkom listiću biće određen danas javnim žrebom.

Žrebanje će biti obavljeno u 19.15 u Republičkoj izbornoj komisiji uz direktan prenos na RTS.

RIK je za predsedničke izbore koji su zakazani za 2. april potvrdila 11 kandidata.

Kandidati su Aleksandar Vučić, koga je predložila vladajuća većina, Saša Janković, koji je kandidat grupe građana „Za Srbiju bez straha“, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, kandidat grupe građana „Moramo bolje“ Vuk Jeremić, predsednik pokreta Dveri Boško Obradović, predsednik pokreta D JB Saša Radulović i kandidat DSS Aleksandar Popović.

U izbornu trku ulazi i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, kandidat Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, kao i kandidat grupe građana „Beli – Samo jako“ Luka Maksimović, koji je poznat kao Ljubiša Preletačević Beli.

Žrebanje se obavlja tako što se iz jednog providnog bubnja izvlači kugla u kojoj je list sa imenom i prezimenom kandidata i nazivom predlagača, a neposredno nakon toga iz drugog providnog bubnja se izvači list na kome je upisan redni broj koji će taj kandidat imati na listi kandidata.

Kugle, koje će biti neprovidne, moraju imati iste dimenzije, boju, masu i druge karakteristike, i biće ih dva puta više od broja kandidata za predsednika Srbije.

Žreb će biti sproveden na sednici RIK-a, na kojoj pravo prisustva ima i po jedan predstavnik svakog predlagača kandidata.

 

Prethodni tekstGRAĐANI MOGU DA GLASAJU SA POTVRDOM
Sledeći tekstKINEZI OTVARAJU POGON ZA PROIZVODNJU PAPUČA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime