NAJVEĆA DELEGACIJA PREDVOĐENA ITALIJANSKOM POSLANICOM, U JAGODINI! ODSELI KOD PALME U KUĆI!

1

Predstavnici italijanskih kompanija „PIZZA QUI“ (proizvođač smrznute podloge za picu) „GRECAV“ (proizvođači traktora i mikro vozila) „INALPI/INVERNIZZI (proizvođač sireva) „PIZZETI“ (proizvođači garnitura za sedenje) na čelu sa potpredsednicom Odbora za omladinu u Parlamentu Italije i potrpedsednicom Odbora za turizam, kulturu i nauku Gabrijelom Karluči, posetili su Jagodinu. Oni u pomoravskoj prestonici borave od juče kada ih je u svom domu ugostio predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković i to uoči krsne slave Sv Jovan.

„Početak 2015. godine za nas je obeležio dolazak italijanske delegacije. Proizvođači sireva veoma su važni za naše poljoprivrednike koji proizvode mleko i ukoliko potpišemo ugovor sa kompanijom Inalpi, rešićemo mnogo problema. Mlekari ne mogu da naplate ni 60 odsto mleka koji proizvedu, kupci i nakupci ne isplaćuju na vreme i ne poštuju dogovore.

3
Italijanski privrednici

 

JAGODINA ŠIRI INDUSTRIJSKU ZONU ZA PREHRAMBENE KOMPANIJE!

„Jagodina mora da proširi Industrijsku zonu. Hoćemo da kupimo poljoprivredno zemljište od poljoprivrednika i da širimo zonu koja će biti namenjena prehrambenim proizvođačima. Nećemo da prehranu i industriju spajamo u jednoj zoni, nego želimo da ih odvojimo. Imamo dve ideje u vezi sa lokacijom“ rekao je Dragan Marković Palma.

Marković je istakao da očekuje sedam do 10 investicija do kraja 2015. godine što podrzaumeva početak izgradnje fabrika.

„Sledeće nedelje manja delegacija putuje u Torino u obilazak fabrike koja proizvodi sireve. Nadamo se saradnji. Dajemo povlastice i tragamo za investitorima.

ODLAZAK 600 RADNIKA IZ „KABLOVA“ – VELIKI GUBITAK ZA GRAD!

„Pre dvadesetak dana 600 radnika je uzelo otpremininu i napustilo Fabriku kablova. To je veliki gubitak za grad jer se budžet puni i od poreza na plate, 80 odsto. Od 2000. do 2004. godine 12.000 ljudi je ostalo bez posla. Mi moramo da zaposlimo nove ljude.“

Marković se zahvalio koleginici poslanici Gabrijeli Karluči koja je dovela delegaciju iz Italije.

2
Predstavnici grada, Petar Petrović i Ratko Stevanović sa Gabrijelom Karluči

 

6

„U Italiji je velika kriza. Teško se radi. Jagodina nam je dala najbolju ponudu i garancije. Srbija garantuje stabilnost za naše investicije. Dragan Marković Palma je čovek kome verujemo, on je osoba sa kojom želimo da sarađujemo. Jagodina ima dobru ponudu u raznim sektorima proizvodnje, pogodna je za proizvodnju mikro automobila, traktora, sireva. Proizvođač pica je izuzetan i ima svoj izum, pekač za pice koji će posebno predstaviti“ rekla je Karluči.

7

Italijanska delegacija otputovaće večeras za Italiju, a u gradskoj vlasti polažu velike nade da će ugovori uskoro biti potpisani. Ovom sastanku prisutvovali su i predstavnici SIEPA.

foto Nenad Đukić

 

 

1 KOMENTAR

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime