NAJMLAĐI KAPITEN U ISTORIJI FK „JAGODINA“

0

Najmlađi kapiten u istoriji FK „Jagodina“ i omladinski šampion Evrope sa reprezentacijom Srbije, Aleksandar Filipović dao je intervju za klupski sajt:

Sigurno da mi je veoma drago i da mi je velika čast što sam najmlađi kapiten Jagodine a ja se trudim da to opravdam pre svega na terenu – rekao je Aleksandar Filipović Rise na početku razgovora

Da li verovao kada si dolazio u Jagodinu pre šest godina, da ćeš uspeti da dođeš do svih uspeha koje si postigao?

Kada sam dolazio pre šest godine, znao sam da je Jagodina jedan ozbiljan i organizovan klub. Nadao sam se i verovao da ću dođi do prvog tima gde sam i danas i da ću postići ove rezultate koje sam postigao, a radom i disciplinom uspeo da osvarim sve što sam želeo.

Bio si kapitan omladinske repreznetacija Srbije koja je na Evropskom prvenstvu u Litvaniji osvojila zlatnu medalju i postala šampion Evrope?

Moram da kažem da je vrhunac moje karijere osvojeno zlato na Evropskom prvenstvu sa omladinskom reprezentacijom i sigurno da ću to pamtiti do kraja života.

Posle ogromnog uspeha i osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za omladince bio si na meti mnogih Evropskih klubova, ali si još uvek igrač Jagodine?

Još uvek sam u Jagodini, ima nekih interesovanja iz Rusije, Belgije, ima još mesec dana do kraja prelaznog roka, čekamo videćemo. Čekamo ozbiljno ponudu, ozbiljan klub jer je to u interesu FK Jagodina kao i mom ličnom interesu ozbiljan klub gde sigurno mogu da napredujem i gradim još bolju karijeru. 

Bio si na pragu odlaska u engleksi Fulam pre godinu dana?

Najozbiljniji je bio engleski Fulam, to je bilo pre godinu dana gde je sve bukvalno bilo završeno i na kraju je ta radna dozvola bila problem i zato sam ostao član Jagodine.

Tvoja očekivanja za utakmicu četvrtog kola Super lige Srbije koja se igra u petak od 20 časova protiv Novog Pazara?

Posle odigrana tri kola, gde smo loše startovali i izgubili sve tri utakmice, nismo bili pravi na terenu kako se od nas očekuje ali mislim da ćemo sigurno iz utakmice u utakmicu sve bolje igrati, zato se nadam da ćemo već u petak osvojiti ta prva tri boda i nastaviti da se dižemo na tabeli ali i da podižemo samopouzdanje i da budemo ona prava Jagodina – samouvereno ističe kapiten plavih

Kada dres Jagodine zameniš nekim veliki evropskim klubom, šta će ti biti prvo što ćeš reći novim klubskim drugovima, odakle dolaziš i šta nosiš iz tog kluba?

Dolazim iz jedne normalne sredine gde sam odrastao, i sigurno da najlepše stvari nosim iz ovog grada i kluba, i da će sve to preneti u neki novi klub u koji budem otišao – rekao je na kraju intervju kapiten „FK Jagodina“Aleksandar Filipović 

Prethodni tekstMC „SRBI“ U POSETI MILIVI
Sledeći tekstSREDA – SIRENE U 12 SATI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime