NAJAVLJEN NIŠ PRAJD I NOVI SAD PRAJD, ZA OSTALE GRADOVE DISKUTABILNO

0

NIŠ – Članovi Organizacionog odbora Parade ponosa Beograd Boban Stojanović i Goran Miletić najavili su danas u Nišu „Nedelju ponosa“ i samu paradu zakazanu za 20. septembar, i izrazili nadu da će naredne godine godine biti organizovan i Niš Prajd i Novi Sad Prajd.

„Nadamo se da će naredne godine na ovim mestima sedeti organizatori Niš Prajda i Prajda u Novom Sadu. Sada Paradu ponosa Beograd predstavljamo u Nišu i Novom Sadu, a nadamo se da ćemo narednih godina moći da to učinimo i u manjim centrima“, izjavio Stojanović je na konferenciji za novinare u niškom Medija centru.

On je istakao da organizacija Parade ponosa u Beogradu daje brojne pozitivne rezultate, što organizatorima predstavlja potvrdu da ima smisla to što rade.

Stojanović je rekao da je Organizacionom odboru vema bitna vidljivost LGBT zajednice, a ona se povećava zahvaljujući Prajdu.

Prema njegovim rečima u anketi urađenoj pred prošlogodišnji Prajd 10 odsto ispitanika odgovorilo je da poznaje neku osobu koja pripada LGBT populaciji, a ove godine je taj procenat povećan na 18 odsto.
„Prošlogodišnja Parada ponosa donela je i potvrdu onoga što smo mi znali već godinama, a to je da nasilja nema kada država to odluči. Bezbednosna pretnja uvek je u sprezi sa državom. Ne može da se okupi 10.000 huligana, a da to država ne zna“, kazao je Stojanović.

Članovi Organizacionog odbora istakli su ovom prilikom da nisu tačne tvrdnje da je organizacija prošlogodišnjeg Prajda koštala više stotina hiljada evra i da je održavanje naložila Evropska unija.
Oni su istakli da je organizacija prošlogodišnje parade koštala 27.000 dinara, s tim što je svega 19 odsto utrošeno je za honorare organizatora.

Jugmedia

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime