NAGRADA NA MAJSKIM IGRAMA ZA MILENU I MINJU VELIKI PODSTREK

0
Specijalnu nagradu za izuzetno glumačko ostvarenje i zajedničku igru na ovogodisnjem festivalu „Majske igre“ u Bečeju dobile su Milena Petrović i Minja Maksimović za uloge Trtka i Mrtka u predstavi „Bajka o čarobnom sviraču“ a u režiji Petra Mitića Gradskog pozorišta Jagodina. Milena kaže da je jako zanimljivo bilo raditi predstavu.

„Veoma zanimljivo i interesantno jer je i sama predstava neobična i puna efekata. S  obzirom da lik koji ti tumačim u predstavi (TRTKO) ima govornu manu, u poečtku mi je bilo teško da pričam š,ž,ć, ali sam se posle navikla.

MILENA PETROVIC
Milena Petrović

Kako je saradjivati sa ostalim glumcima?

Super, mi smo jedna ekstra ekipa i svi se volimo.

Koliko dugo glumis u pozorištu?
U pozorištu sam pet godina. Za mene je ova nagrada veliki uspeh i podstrek.
Minja kaže da je rad na ovoj predstavi za nju bio nezaboravno iskustvo.
„Saradnja sa celom ekipom bila je odlična. Bilo je jako zabavno poistovećivati se sa likom Mrtka, velika je čast otvoriti predstavu i prva izaći pred publiku.  Festival Majske Igre u Bečeju imao je šest takmicarskih predstava, publika je nasu predstavu prihvatila odlično,
publika je predstavu propratila gromoglasnim aplauzom. Takodje je i cela ekipa zadovoljna nasim uspehom. U GPJ-u glumim vec šest godina i ovo mi je šesta predstava po redu.

MINJA
Minja Maksimović

Kakav je osecaj dobiti specijalnu nagradu za najbolje glumačko ostvarenje?
„Srećna sam i zadovolja povodom toga, ali mislim da je to uspeh cele ekipe koja je radila na predstavi. Što se tice samog festivala uspeli smo da udjemo u takmičarski deo od šest najboljih dečjih predstava u konkurenciji od preko 40 prijavljenih predstava iz raznih zemalja po izboru selektora Raleta Milenkovića. I naravno ovo je tek početak i prvi festival na kome smo učestvovali sa predstavom „Bajka o carobnom sviraču“. Očekuje nas jos puno festivala i nadamo se jos puno nagrada!

Prethodni tekstPIVARCI HOĆE DA BUDU ZAŠTIĆENI KAO RADNICI „KABLOVA“
Sledeći tekstLEKARI I MEDICINSKO OSOBLJE POSETILI BOLNICU U GRČKOJ

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime